Drie in één

4 km of 10 km

Startpunt

Kinderboerderij 't Molentje
Groenendaal 1
2104 WP Heemstede

coördinaten: N52.34010 E4.61487

Introductie

Drie in één is een rondwandeling waarbij u een bezoek brengt aan drie van de vele historische buitenplaatsen in de gemeente Heemstede. U begint in het uit de 17e en 18e eeuw daterende Landgoed Groenendaal. Buurtbewoners met honden maken druk gebruik van het wandelbos dat daar ligt. Daarna wandelt u naar het natuurgebied Overplaats. Dit is aangelegd op voormalige duinen en heeft veel hoogteverschillen met mooie doorkijkjes. Het derde landgoed waar u doorheen komt is de Hartekamp. Daarna loopt u via een woonwijkje terug naar Landgoed Groenendaal. De landgoederen zijn helaas niet rechtstreeks met elkaar verbonden.

Praktische informatie

Schuin tegenover Kinderboerderij 't Molentje is een parkeerplaats.
Met kinderen is de korte versie van de wandeling prima te doen. De wandeling is dan bijna 4,5km lang. Zie hiervoor de routebeschrijving.
Speeltuin Groenendaal ligt vlakbij de kinderboerderij. De speeltuin is van april tot en met augustus dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Klik voor de openingstijden in andere perioden op de link. Leuk als u met kinderen heeft gewandeld.
Na bijna 5km passeert u cafetaria Foodmasters. Dagelijks open van 11.30 - 21.30 uur. Op zondag vanaf 13 uur.

Let op: hoewel u bij de start veel wandelaars met honden tegenkomt, mag uw hond niet mee op de wandeling. Drie in één brengt u namelijk over delen van landgoederen waar honden verboden zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

6 reacties

4 februari 2024   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld, het ging mij ook om hoogteverschil te trainen. Dat is gelukt met ongeveer 100 hoogtemeters. In het eerste deel was het pad door de rododendrons één grote vijver, dus maakten we een kleine omweg.
Door Sandra van der Laan

8 november 2021   

foto
Reactie
In het eerste gedeelte liepen er meer honden dan mensen, daarna heerlijke paadjes en het bos waar Linnaeus’ nog rond heeft gelopen en later op het Hartekamp waar hij zijn beroemde boek heeft geschreven, dus eigenlijk een wandeling met geschiedenis.
Door Hans en Els

2 juli 2021   

foto
Reactie
We hadden vandaag tijd voor een doordeweekse korte wandeling. Wij dronken koffie op het terras van de oranjerie bij de Hartekamp. Niet een officiële horeca maar wel toegankelijk voor wandelaars. De verschillende landgoederen zijn erg mooi.
Door Ellen Koppendraaier

19 mei 2021   

Reactie
Een leuke wandeling zodra je van de doorgaande paden af bent. Anders gezegd: in het begin is er drukte van mensen.
Door Chaly

11 april 2021   

Reactie
Overal is het druk, zeker in het weekend met mooi weer. Deze wandeling op zondagmiddag gelopen. En inderdaad, het begin was druk. Maar al snel kwamen we op stille paadjes in een mooi afwisselend landschap. Afgewisseld met mooie landhuizen.
Door Jos en Maria

20 februari 2019   

foto
Reactie
Een korte maar zeer afwisselende wandeling door aan aantal fraaie natuurgebiedjes. Opvallend is de grote variatie aan bezienswaardigheden die in de routebeschrijving op kundige wijze staan beschreven. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"