Trappend Verdedigen

fietsroute - 61 km

Trappend verdedigen is een gevarieerde, maar pittige, autoluwe fietsroute over interessante verdedigingsdijkjes. Een vrij lang stuk kunt u genieten van een vogelrijk natuurgebied langs het Valleikanaal, in de volksmond de Vaart of Grift. Aan de voet van de Grebbeberg doorkruist u een hoornwerk uit de 18e eeuw, waarna u natuurgebied De Blauwe Kamer passeert. Hier broedt een kolonie lepelaars. In het voor- en najaar houdt de visarend er even rust tijdens zijn trektocht.
U fietst dwars over de Ginkelse Heide, wat vooral in de bloeiperiode heel indrukwekkend is. Na diverse boerengehuchtjes met bijbehorende luchtjes komt u bij het geheel gerestaureerde Fort aan de Buursteeg. Via nog een paar bosrijke verdedigingsdijkjes komt u weer uit bij uw startpunt.

Praktische informatie

Onderweg kunt u van gezellige horecagelegenheden gebruik maken.
Horeca 1: Restaurant 3 zussen. Dagelijks geopend van 10 - 23 uur.
Horeca 2: Lunchcafe De Serre. Wageningen. Open op ma t/m za vanaf 9.30 uur.
Horeca 3: Eethuys Airborne. Renkum. Geopend van ma t/m zo vanaf 11.30 uur.
Horeca 4: Natuurcentrum Veluwe. Ede. Geopend di t/m zo van 11 tot 17 uur.
Horeca 5: Steakhouse Amadeus. Ede. Geopend ma t/m za vanaf 14 uur; zo vanaf 12 uur.
Horeca 6: Restaurant-Grebbelounge. Renswoude. Dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Startpunt Trappend Verdedigen

Parkeerplaats Groene Entree Prattenburg
Cuneraweg 416
3911 RW Rhenen

coördinaten: N52.00690 E5.53746
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Janny van Geerenstein.

5 reacties

13 mei 2021   

Reactie
Wát een mooie afwisselende route. Enkele stukken herkenden wij van eerdere wandelingen: leuk om daar nu fietsend langs te komen. De woonboulevard aan het begin is bepaald geen reclame voor Veenendaal, maar de rest van de route maakt dat meer dan goed
Door Marien

17 april 2020   

foto
Reactie
Schitterende route met een aaneenschakeling van mooie fietspaden. Heerlijk rustig fietsen langs het water, door het bos, over de hei etc.
Ivm coronavirus horeca dicht maar onderweg nog wel wat take away adresjes. Het was echt genieten met deze route.
Door JvG

20 juni 2018   

foto
Reactie
Heerlijk door de schaduwrijke bossen en bosranden fietsen. Genieten van de vergezichten en op de grote stille heide kwamen we een eenzame herder tegen, vergezeld van zijn kudde en 4 honden.
Door Marosa

16 oktober 2017   

Reactie
Een hele mooie goed uitgezette tocht, wij hebben er erg van genoten, gaan hem zeker nog eens fietsen als de hei in bloei staat.
Door Ria den Hollander

9 augustus 2015   

foto
Reactie
Een tocht die veel laat zien van wat Nederland in petto heeft. Polders, weilanden, bossen en heide, heel afwisselend. Mooie vergezichten als je op de dijken fietst, kortom een aanrader als je van diversiteit in het landschap gecharmeerd bent.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"