Hindebeekje

wandelroute - 5 km

Hindebeekje is een korte, afwisselende wandeling door de landbouwenclave De Ginkel en het Zandbosch van de Noord-Ginkel waarin de beeksloot verdwijnt na de landbouwenclave van water te hebben voorzien. De beeksloot is de levensader van dit landbouwgebiedje waarvan steeds meer aan de natuur wordt teruggegeven.
U komt vervolgens nog langs de Heidebloemplas, en langs de verdekt opgestelde vleermuiskelder. In dit gebied komen maar liefst vijf soorten vleermuizen voor.

In de periode 2019-2022 heeft de Heidebloemplas te maken gehad met grote droogte. Alle vissen zijn toen vanuit de Heidebloemplas plas naar elders overgeplaatst. In 2023 was de plas weer goed gevuld, na een natte winter.

Praktische informatie

Het Natuurcentrum Veluwe is zeker een bezoekje waard. Kijk op de website voor de openingstijden.

Startpunt Hindebeekje

Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede

coördinaten: N52.04193 E5.73112
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Peter Werkhoven.

8 reacties

3 juni 2024   

foto
Reactie
Hele leuke korte zeer afwisselende wandeling die wij in zijn geheel opgenomen hebben in het Klompenpad Kreelsepad. Het verdwijnen van de beeksloot is prachtig en op dit moment heel nat. Je moet er even omheen lopen want het pad staat onder water.
Door Ingeborg

27 augustus 2023   

foto
Reactie
Na onweersbuien genoten van deze mooie afwisselende wandeling.
Op het eind nog een ommetje gemaakt over de bloeiende heide.
Bedankt Peter!
Door Frits Talsma

28 oktober 2022   

Reactie
Mooie, korte route. Vooral de herfstkleuren maakte deze wandeling aantrekkelijk in het bosgedeelte. De heidebloemplas is mooi op te zien, maar staat vrij droog en stinkt enorm. Miste soms meer kleinere of eenmanspaadjes. Goed beschreven route.
Door Fotofreaky

25 december 2021   

foto
Reactie
Fijne wandelroute!
Door Ellen

18 april 2019   

foto
Reactie
Een korte maar erg afwisselende wandeling rond het bezoekerscentrum Ede. Goed beschreven en een fijn tussendoortje.
Door Marion en Fred

9 maart 2019   

foto
Reactie
Een korte, maar afwisselende wandeling die goed beschreven is. Onderweg kom je langs de beeksloot, de Heidebloemplas en een waterpoel, waardoor het een afwisselende wandeling is. Leuke wandeling om ook in een ander jaargetijde te lopen.
Door Saskia en Jan

16 oktober 2017   

foto
Reactie
Een korte maar hele aantrekkelijke wandeling met heide en weide, bos en mos, plas en gras kortom van alles wat, dus volop genieten.
Bezoek even het bezoekerscentrum, is beslist de moeite waard.
Door Marion en Fred

25 juni 2015   

foto
Reactie
Deze leuke kleine route sluit prachtig aan op de (inkorting) van de route Lage Veluwe. Genoten van koolzaadvelden, de prachtige Heidebloemplas met libellen en gierzwaluwen, scherend over het water en veel bloeiend vingerhoedskruid!
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"