De Boom in

11 km

Startpunt

Woudenberg Rotonde Geerestein
t.h.v. John F. Kennedylaan 1
3931 XE Woudenberg

coördinaten: N52.08540 E5.41507

Introductie

De Boom in?
Via het landgoed Geerestein wandelt u het landgoed De Boom in. Alles roept hier herinneringen op aan de adellijke bewoners van weleer.
Over een oud spoortraject komt u bij de Bruinenburgersluis op de dijk van het Valleikanaal, misschien wel het mooiste plekje van de Grebbelinie.
In het laatste traject gaat u weer terug door het Landgoed Geerestein. Loofbos, landgoederen, beken, weilanden en Valleikanaal zijn de ingrediënten van deze mooie route.

Let op! In het weekend kan het toegangshek naar het landgoed De Boom gesloten zijn. Het linkerhek kunt u echter openen om er als wandelaar doorheen te gaan.

Praktische informatie

Trek een paar stevige wandelschoenen aan want hier en daar kan het aardig modderig zijn.

Komt u met de auto? In de J.F. Kennedylaan vindt u vlak bij de rotonde enkele parkeerplaatsen.

Het startpunt is met OV goed bereikbaar met buslijn 80 van station Amersfoort in een goed kwartier en vanaf station Veenendaal de Klomp in een klein halfuurtje.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Guus van Boven.

14 reacties

9 augustus 2022   

Reactie
Allemaal prachtige lanen en daardoor heerlijk uit de zon op deze warme dag.
Door Dorien

9 februari 2022   

foto
Reactie
Een korte route over enkele mooie landgoederen en een stukje Grebbelinie. Sommige stukjes zijn erg modderig, maar daar waren we al voor gewaarschuwd. Gewoon een lekker tussendoortje.
Door Marion en Fred

22 juli 2021   

foto
Reactie
Wat een verrassende afwisseling van bos, weilanden en landgoederen met indrukwekkende oude bomen. Op de dijk was het van begin tot eind genieten en zagen we een ree! Vijf sterren waard. Door het wat tegenvallende laatste deel werden het er vier.
Door Harm en Tiny

19 juli 2020   

foto
Reactie
Vooral het 1e deel is erg mooi, het 2e deel kent wat langere stukken, hoewel de dijk langs het kanaal leuk is om over te lopen. Er graasden veel schapen. Ook 3 ooievaars gezien. Rondom landgoed De Boom hier en daar wat last van verkeerslawaai.
Door Anne-Marie Blomesath

14 maart 2020   

Reactie
Prachtige, afwisselende route. Drie reeën gespot. Hoge schoenen of laarzen zijn een must. Vlak voor waterzuiveringsinstallatie was het klauteren over hekken om van het graspad naast de beek weer op de weg te komen.
Door Ineke

7 juli 2019   

foto
Reactie
Vandaag bij een aangename temperatuur deze verrassende tocht gelopen.Voor ons onbekend gebied, maar wat een prachtige omgeving! We hebben genoten van de fraaie vergezichten vanaf de oude spoorlijn en de dijk van de Grebbelinie. Prachtige landgoederen
Door Jan en Willy ter Haar

5 mei 2019   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien, zoals mooie landhuizen/boerderijen en de Bruinenburgersluis. Tevens hadden we het geluk om twee reeën te zien.
Door Saskia en Jan

11 november 2018   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende route! We hebben genoten van de mooie herfstkleuren en de weidse uitzichten. De laatste 2 kilometers vonden wij een beetje saai, maar deze route is het zeker waard om nog een keer te lopen.
Door Yvonne en Nico

24 juni 2018   

Reactie
Prachtige route, en zelfs op een fraaie zondagmiddag heel rustig.
Door Ingrid van Sambeek

1 mei 2018   

foto
Reactie
Een prachtige afwisselende wandeling over landgoederen met weidse uitzichten. Het bankje staat perfect tegenover Huize De Boom!
Door Ria van den Born

17 september 2017   

foto
Reactie
Een route met heel veel variatie in gebieden en wegsoorten. Daardoor een hele leuke wandeling met af en toe wat modderdelen. Twee mooie landgoederen en een mooi stuk Grebbelinie.
Door Marion en Fred

22 februari 2017   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling. Zelfs met minder mooi weer. Bedankt Peter!
Door Thea Ackema

10 april 2016   

foto
Reactie
Heerlijk rondje Woudenberg echt een aanrader.
Door Hans en Els

12 februari 2015   

foto
Reactie
Vandaag deze route gecontroleerd.
We hadden het geluk in totaal 8 reeën te spotten.
Het landgoed De Boom is zeker een bezoekje waard, je loopt "op veilige afstand" rondom het imposante landhuis, met een pauzeplek met uitzicht op....
Door Gert en Corrie Meurs

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"