Lingezegen

fietsroute - 34 km

Park Lingezegen is een groot, nieuw landschapspark tussen Arnhem, Elst, Bemmel en Nijmegen met veel ruimte voor recreatie, natuur, water en landbouw. Het park is aangelegd om te voorkomen dat de gestage uitbreiding van deze plaatsen ertoe zou leiden dat één grote stad zou ontstaan. De fietsroute voert u over de Waaldijk, langs de land- en tuinbouwbedrijven die meewerken aan het park en vooral langs een grootschalig Waterrijk. Er is een groot ondiep watergebied gecreëerd waar duizenden trekvogels en verblijfsvogels hun plaats al gevonden hebben. De tocht gaat hier langs, maar u kunt ook het gebied ingaan naar het vogelkijkscherm. Neem in elk geval uw verrekijker mee.

Praktische informatie

Bij het startpunt, biedt Restaurant Zijdewinde met een prachtige tuin aan het water u de mogelijkheid iets te eten en/of drinken aan het begin of eind van de fietstocht. Halverwege de fietstocht kunt u pauzeren bij Landerij De Park. Activiteitencentrum voor jong en oud met een restaurant en terras.
In Park Lingezegen zijn veel nieuwe fietspaden aangelegd. Deze zijn veelal niet opgenomen in het fietsknooppunten netwerk.

Startpunt Lingezegen

P Restaurant Zijdewinde
Waaldijk 28
6681 KJ Bemmel

coördinaten: N51.86700 E5.88359
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Marianne Persoon.

2 reacties

11 juli 2024   

foto
Reactie
Gestart bij Landerij De Park, ruime parkeerplaats. Mooie route om Park Lingenzegen en het buitengebied tussen Arnhem en Nijmegen te leren kennen. Het is comfortabel fietsen op ongeveer 90% autovrije fietspaden.
Door Marianne

23 oktober 2021   

Reactie
Een fietstocht onder weidse luchten. Via een route over landweggetjes en nieuwe vrijliggende fietspaden word je door alle delen van het landschapspark geleid. De steden Arnhem en Nijmegen lijken ver weg. Een rustige, fijne, interessante route.
Door Louis

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"