De Glazen Boerderij

wandelroute - 10 km

Deze wandeling gaat vanaf Schijndel naar het mooie buitengebied ten noorden van het dorp. U wandelt hier langs bosjes, door weilanden en over populierenlanen. Aan het eind van de route komt u in het oude centrum van Schijndel langs De Glazen Boerderij. Deze boerderij is in 2013 gebouwd naar voorbeeld van de langgevelboerderijen zoals die in Noord-Brabant veel voorkomen. Een bijzonderheid is dat het gebouw 1,6 keer zo groot is als de gemiddelde boerderij. Op de glazen buitenkant is de gevel geprint van een boerderij. Het is een multifunctioneel gebouw waarin winkels, kantoren en horeca zijn gevestigd.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus; stap uit bij halte Schijndel, Diepenbrockstraat.
Horeca: 'klik op de linkjes voor de actuele openingstijden' te noteren.
Bij het startpunt zit café De Sok. Wilt u vooraf wat drinken, dan kunt u het beste in het centrum terecht, of bij Broodje Apart, Molenstraat 8.
Na ongeveer 4 km kunt u pauzeren bij Schaapskooi Schijndel

In natte periodes kunnen sommige paden lastig te belopen en glibberig zijn. Stevige waterdichte wandelschoenen of laarzen zijn dan nodig.

Startpunt De Glazen Boerderij

P naast café de Sok
Hoofdstraat 216
5481 AL Schijndel

coördinaten: N51.61580 E5.44189
Met dank aan de routemaker(s) Christien van den Besselaar en aan de controleur(s) Niek Sanders.

8 reacties

13 maart 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling door zeer nat en modderig gebied. Hoge wandelschoenen of laarzen is een must!
Door Niek Sanders

25 juni 2021   

foto
Reactie
Leuke wandeling door een prachtig stukje natuur: het Wijboschbroek. Genieten van de lakenvelders bij de schaapskooi en de geur van vele bloeiende lindebomen. Een schitterende speelplaats bij de basisschool in Schijndel die je ieder kind zou gunnen.
Door Nico en Corry

23 augustus 2020   

foto
Reactie
Mooie route maar iets te veel door de bebouwing van Schijndel.
Door Hans en Els

4 januari 2020   

Reactie
Een leuke wandeling door een minder bekend stukje Brabant. Er is veel natuur te beleven en het centrum van Schijndel is erg gezellig.
Door Loes en Theo van den Dool

25 maart 2018   

foto
Reactie
Leuke ontspannende route. Lekker veel afwisseling. Door het dorp, bos en weilanden. De glazen boerderij vond ik echt heel bijzonder en leuk om te zien. De schaapskooi halverwege de route was een fijne plek voor een kop koffie.
Door Rina van Dijk

4 mei 2017   

foto
Reactie
Prettige pretentieloze wandeling door ons favoriete Brabantse landschap. Ruisende populieren, kleinschalig boerenland, soms drassige paden, educatieve schaapskooi, mooie boerderijen met als topper die van Winy Maas in hartje Schijndel. Heerlijk.
Door Liesbeth en Freek

24 december 2016   

foto
Reactie
Geen mooiste route, geen mooie route, maar een route. Een wandeling zonder één WAUW-momentje. Natuur viel mee, maar de route door de woonwijk was helemaal niets. Jammer.
Door Tineke Fieggen

4 december 2016   

foto
Reactie
Een mooie wandeling vol afwisseling langs de noordkant van Schijndel.
Door Patrick van Kempen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"