Kijkje achter de (wildkijk) schermen

9 km

Startpunt

Natuurcentrum Veluwe
Groot Ginkelseweg 2a
6718 SL Ede

coördinaten: N52.04193 E5.73112

Introductie

Een wandeling voor wildspeurders. U passeert een schaapskooi, kwelplassen met twee vogelkijkschermen en maar liefst drie wildkijkschermen.
Het Natuurcentrum Veluwe is een aangenaam punt om met een kopje koffie de wandeling te beginnen of te eindigen. Het ligt in een fraai en veelzijdig gebied aan de rand van de Ederheide op de landbouwenclave De Hindekamp. De afwisseling van heidevelden, bossen, poelen en plassen in de omgeving zorgt voor een rijke flora en fauna. Neem uw verrekijker mee.

U wandelt op de Zuidwest-Veluwe. Om te zorgen voor een betere balans tussen natuur en recreatie is het Recreatiezoneringsplan Veluwe door de provincie Gelderland vastgesteld. Dit plan is een uitwerking van het Beheerplan Natura 2000 Veluwe. Het gebied waar u wandelt gaat behoorlijk op de schop. Veel wandelpaden verdwijnen of worden verlegd. De wandeling is al aan deze ontwikkelingen aangepast.

Praktische informatie

Even voor het Natuurcentrum Veluwe is er gratis parkeergelegenheid.
Het Natuurcentrum Veluwe zelf omvat een VVV-informatiepunt, eenvoudige horeca en een leuk winkeltje. Raadpleeg de site voor de actuele openingstijden. Onderweg komt u geen horeca meer tegen.
Gps'ers: loopt u door hoog water bij de beeksloot vast, navigeer dan de track Alt Kijkje.

Let op! Sinds 20-02-2024

staat het water zo hoog dat u vanaf routenummer 3 een omleiding moet volgen zoals op het routekaartje en in de routetekst is aangegeven.

Honden zijn aangelijnd welkom.
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Harold Mulder.

2 reacties

9 maart 2024   

foto
Reactie
Gejubel van veldleeuweriken boven de hei, lammetjes bij de schaapskooi, goudgeel riet, weerspiegeld in de Kreelse plas, Geen zwijnen, wel wroetsporen en wildwissels. Fijn gelopen! 5 ***** voor 1e deel, 3 voor 2e deel (erg lang pad), maakt samen 4.
Door Harm en Tiny

20 december 2023   

foto
Reactie
Op een wat sombere winterdag liepen we deze wandeling met de routemaker. De eerste reeën zagen we al voordat we het eerste wildkijkscherm bereikten.🙂 Een leuke wandeling met veel variatie, in elk seizoen de moeite waard. Bedankt Peter!
Door Janneke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"