Rondje Onzalige Bossen

wandelroute - 12 km

Een boswandeling over minder bewandelde paden van de Onzalige bossen, door de Vossenbergen en Weversbergen. De paden in de Onzalige bossen lopen bijna allemaal rond, daarom kan een niets vermoedende wandelaar op een gegeven moment tot de ontdekking komen dat hij of zij een bepaald punt al eerder gezien heeft. Dat gebeurt u natuurlijk niet als u gebruik maakt van de beschrijving of de GPS gegevens bij deze route. Als u dit rondje wandelt ziet u de Onzalige bossen in al hun pracht. Het zijn de indrukwekkendste en oudste beukenbossen van de Veluwe.

Praktische informatie

Horeca: bij het begin en eind vindt u Paviljoen De Posbank. Iets over de helft passeert u De Carolinahoeve.

Startpunt Rondje Onzalige Bossen

Parkeerplaats Paviljoen De Posbank
Beekhuizenseweg 1
6991 JM Rheden

coördinaten: N52.02930 E6.02212
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

9 reacties

4 oktober 2023   

foto
Reactie
Op dierendag de route "rondje onzalige bossen" gewandeld. De onzalige bossen hebben een zalig open karakter, waardoor er steeds doorkijkjes zijn. Op dierendag lieten zich ook de nodige dieren zien: schotse hooglanders en paarden.
Door Ad van Heuven

29 oktober 2022   

foto
Reactie
Zalige wandeling door prachtig gebied. Mooi weer, eindeloze bossen met een bladertapijt, mooi uitzicht over de Posbank en af en toe een lekker klimmetje. Genoten van de koningsallee en de weetjes van Henk. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

31 oktober 2020   

foto
Reactie
Dit is de mooiste tijd om deze prachtige bosroute te wandelen. Overal om je heen de herfstkleuren van beuken, berken, lariksen. Veel paddenstoelen en gelukkig ook een beetje zon. Een majestueus hert dat onze route kruiste maakte de dag compleet.
Door Jannie en Henk

15 augustus 2020   

foto
Reactie
Erg warm dus fijn om in het bos te lopen. Mooie route met redelijk wat kleine klimmetjes. Op circa twee derde lekker geluncht bij de Carolinahoeve. Onderweg Schotse hooglanders met kalfjes tegengekomen. Boven bij de Posbank de hei in bloei, prachtig.
Door Sandra

19 februari 2020   

Reactie
Wat een mooie afwisselende route. En de Carolinahoeve is een welkome rustpauze.
Door Mikel

23 oktober 2019   

Reactie
Vandaag in de mist de onzalige bossen gelopen, unheimisch!! Bij de Weverbergen was het kuuroord van de zwijnen: wat een boel modderpoelen! Carolinahoeve een heerlijk rustpunt en vanaf de Koepel prachtig uitzicht over de heideheuvels van de Posbank.
Door Peter en Tineke de Graaf

29 mei 2019   

foto
Reactie
Een prachtige variatie van paden. Behalve het laatste deel, veelal door verstilde beukenbossen. Dit maakt het ook aantrekkelijk voor een schaduwwandeling in de zomer. Veel hoogtemeters. De sfeervolle horeca Carolinahoeve is een aangename rustplaats.
Door Adri Jansen

18 mei 2019   

foto
Reactie
Een prachtige route door mooie beukenbossen. Op veel plekken zie je dat er wild moet zitten. We speurden de omgeving af maar zagen niets. Aan het eind van de wandeling opeens oog in oog met een ree.
Door Gebca

30 april 2019   

Reactie
Een hele mooie wandeling over de toppen van de Veluwe. Een route met grote stukken over een voor ons onbekend deel van dit gebied met als grote verrassing de lus over de Weversbergen. Helaas geen zwijnen gezien, maar wel heel veel sporen.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"