Wantij

wandelroute - 19 km

Tijdens de rondwandeling Wantij maakt u kennis met het oude Dordrecht en zijn vele historische gebouwen en havens. Geniet op het Groothoofd van het prachtige uitzicht over de drie rivieren Oude Maas, Noord en Beneden Merwede die hier samenkomen. Wandel in alle rust langs het mooie Wantij, de rivierarm die naar de Biesbosch leidt.

Praktische informatie

Als u met de auto komt, kunt u gratis max. 24 uur parkeren op het nieuwe parkeerterrein bij de Weeskinderendijk 5, 3314CM. U moet er wel een kaartje uit de automaat halen.

Op het Groothoofd vindt u diverse terrasjes.
Het modern ingerichte restaurant van Villa Augustus is elke dag al vroeg geopend. Jacks Steakhouse, het restaurant van golfclub Crayestein is ook toegankelijk voor niet leden.

Startpunt Wantij

NS station Dordrecht
Stationsplein 1
3311 JV Dordrecht

coördinaten: N51.80776 E4.66797
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

4 reacties

15 april 2023   

foto
Reactie
Redelijk afwisselende route: leuk deel door de stad Dordrecht, veel langs het water (meestal mooi) maar helaas ook minder mooie stukken bv lang stuk over fietspad langs industrie. Ruim 80% is over verharde (fiets)paden.
Door Angelique

29 december 2018   

foto
Reactie
Na het stukje door de stad is het erg leuk om bij restaurant Augustus te pauzeren. Daarna langs de Wantij. Na een wat minder stuk kom je vlak bij de Biesbosch. Op een prettige manier wandel je terug naar het station.
Door Mieke

12 oktober 2018   

foto
Reactie
Een mooie combi tussen stadswandeling en waterrijke omgeving. Door al het moois dat de oude binnenstad te bieden heeft, is de helft van de dag al om voordat je aan de rest van de wandelroute begint!
Door Wimke

26 april 2017   

foto
Reactie
De wandeling begint met een mooi stukje historisch Dordrecht, uitzicht op de drie grote rivieren en het romantische Wantij. Jammer van het stukje Baanhoekweg (verkeersweg), langs de chemische fabrieken en afvalverwerking.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"