Twentse Topper

wandelroute - 16 km of 22 km

Tijdens de wandeling Twentse Topper kunt u genieten van de ruimte, de rust en het landschap vol variatie. U wandelt over brede zandwegen en landweggetjes door bossen, langs heidevelden en glooiende akkers. Regelmatig bent u in de eerste helft van de route in de buurt van het riviertje de Mosbeek. U komt door het natuurgebied van de Hazelbeek. Na het Vasserheide en -grafveld wandelt u terug naar Vasse.

Praktische informatie

In de omgeving van de kerk in Vasse zijn parkeerplaatsen voor uw auto. Het startpunt is per bus bereikbaar, bushalte RK kerk in Vasse.

Tegenover de kerk lag Tante Sien. Dit voormalige horecapand wordt verbouwd. De verwachting is dat er in 2025 een restaurant met terras is. Ongeveer halverwege de route komt u langs Watermolen Bels; let op de openingstijden.

Startpunt Twentse Topper

RK Kerk
Denekamperweg 205
7661 RK Vasse

coördinaten: N52.43390 E6.83301
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Frans Weersink.

7 reacties

6 januari 2022   

foto
Reactie
Een fraaie tocht rond Vasse. Het Springendal is absoluut een hoogtepunt. De omgeving van “Cirkels van Mander” zijn uitgebreid met toekomstige heidevelden en er grazen runderen die de heide in takt houden. Een heerlijke wandeling.
Door Frans Weersink

7 oktober 2020   

Reactie
Prachtige, gevarieerde route in een mooie omgeving.
Door Renee en Joline

20 mei 2020   

foto
Reactie
Hele mooie route door door het Twentse landschap. Veel variatie in omgeving, smalle paden, ook bredere. Heel soms wat mul. Verder krijg je een goed beeld van de omgeving ten westen van de stuwwal van Ootmarsum.
Door Aad van Dorp

8 augustus 2018   

Reactie
Heel uniek hier zijn de twee heidevelden: de Cirkels van Mander waren vroeger graanvelden,
Het Vasser Grafveld was in het verleden een soort kerkhof. De 22km route is best pittig maar is perfect in te korten tot 16km.
Door Frans en Betsie

14 oktober 2017   

foto
Reactie
Een heel gevarieerde route om op deze prachtige dag in oktober te lopen. Fijn dat het veel door de open velden ging met het zonnige weer. Er zitten wel een paar erg lange, rechte zandwegen in. Al met al een forse route, die zeer de moeite waard is.
Door Marien de Clercq

13 juni 2017   

Reactie
Gevarieerd landschap: bos, heide en uitzichtpunten. Heerlijk rustig. De molen van Bels: een aanrader. De hond en ik, het was genieten.
Door Bert de Haan en hond Ymke

26 mei 2017   

Reactie
Een echte (Twentse) Topper is deze wandelroute. Het was een heerlijke dag in een prachtige omgeving met een leuke groep en prima begeleiding.
Door Dineke Mous

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"