Beleef de Maas

wandelroute - 11 km

In de uiterste zuidwesthoek van de Bommelerwaard liggen de dorpen Well en Ammerzoden. De rivier de Maas stroomt er vlak langs. In Ammerzoden loopt u naar Kasteel Ammersoyen.
U wandelt over stille dijkjes met een prachtig uitzicht over de Maas en op het Brabantse land aan de overzijde. Verder komt u door een stukje bos achter het fraaie Wellse kasteeltje en u loopt grote stukken over een smal pad door de uiterwaarden vlak langs de rivier. Het is een ware belevenis.

Praktische informatie

De route is vanaf NS station Zaltbommel bereikbaar met bus 266, uitstappen halte Haarstraat.
Horeca is er bij het startpunt, bakkerij de Wit. Onderweg komt u langs 't Wellse Veerhuis. Zie voor openingstijden: 't Wellse Veerhuis.

Klik voor informatie over Kasteel Ammersoyen op de link.

Startpunt Beleef de Maas

Winkelcentrum De Haar
De Haar
5324 DC Ammerzoden

coördinaten: N51.74780 E5.22623
Met dank aan de routemaker(s) Loes en Theo van den Dool en aan de controleur(s) Niek Sanders.

10 reacties

19 juli 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling door een gevarieerd gebied. Veel ooievaars en rietzangers gezien (gehoord).
Door Niek Sanders

30 juni 2023   

foto
Reactie
Het beleven van de Maas was een heerlijke ervaring op deze mooie wandeldag. Van alles gezien: vogeltjes, bloemen, bijtjes, mooie strandjes........en zelfs een laagvliegende helicopter.
Door Ina van der Goot

15 december 2021   

Reactie
Mooie kennismaking met 1 van de vele Maasdorpjes en de groene oevers langs de Maas.
Door Harold

8 juli 2020   

Reactie
Leuke afwisselende route. We liepen al pratend de opstapjes te snel voorbij maar dat zal wel aan ons gelegen hebben. De strandjes zijn verrukkelijk. Goede wandeling voor een 's zomerse dag.
Door Jaap van Zwol

24 april 2020   

foto
Reactie
Een fijne wandeling op een lentedag! Struinen langs de rivier maakt een groot deel van de route uit, maar de ommetjes langs kastelen en een kerkje bieden veel afwisseling. En misschien vinden we het Eksterpad vanuit het dorp zelfs wel het hoogtepunt.
Door Tineke en Dorien

15 september 2019   

foto
Reactie
We vonden dit een mooie wandeling. Afwisselend loop je een stuk langs de Maas, waar genoeg boten te zien zijn en vervolgens een stuk door Ammerzoden waar je langs twee kastelen en het Wellse Veerhuis komt. Deze wandeling is vier sterren waard.
Door Saskia en Jan

22 oktober 2018   

foto
Reactie
Een mooie herfstmaandag. Op en af, Maasdijken en -uiterwaarden. Goed onderhouden schelpenpaden. Twee kastelen en veerhuizen en leuke tuinen. Niks spectaculairs maar gewoon een prettige afwisselende route.
Door Liesbeth en Freek

11 september 2018   

foto
Reactie
Een aardige route om eens een andere stukje Maas en achterliggend rivierenland te verkennen. Is 't Wellse Veerhuis gesloten, dan vindt u ter hoogte van paal 226 een mooie pauzelocatie.
Door Wimke

12 maart 2017   

foto
Reactie
Beleef de Maas, vanaf punt 5 wandel je langs de Maas en dat is zeker de moeite waard. Een beleving is altijd subjectief, met respect voor de makers, maar de rest van de wandeling voegt weinig toe aan de 'ware belevenis'.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

13 februari 2017   

foto
Reactie
Mooie en afwisselende route, gelopen op een zonnige dag. Langs de Maas in al haar glorie. Beetje geleund op de lokale Klompenroute, daarom 1 ster aftrek. Pas op! De plankjes (zie de foto) liggen los!
Door Cor en Agaath

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"