Ommegang Horsterwold

31 km of 37 km

Startpunt

Restaurant fika
Strandweg 165
3891 AK Zeewolde

coördinaten: N52.32580 E5.54856

Introductie

Tijdens deze verrassende fietstocht maakt u kennis met een vrij recent ontstaan stukje Nederland. De route voert u door het Horsterwold. Dit is een bos dat, op het vrijhouden van de fietspaden na, niet tot weinig meer onderhouden wordt. In de lange route komt u langs bollenvelden, akkers en ziet u windturbines. In Zeewolde volgt u een natuurrijk fietspad waarlangs oorspronkelijk Hollands landschap in ere hersteld werd. Na het dorp fietst u over een dijk met een breed talud en door het bos langs het Erkemeder strand.

Praktische informatie

Zie voor de openingstijden van de horeca bij de start: Restaurant fika. Onderweg komt u na 11km voorbij KP 66 langs een Boeren Pitstop. Ook zijn er tijdens het seizoen onderweg diverse campingrestaurantjes en er is volop gelegenheid aan de randmeren te zitten.
Bijna aan het eind van de route komt u langs een uitstekende ijssalon.

U volgt de gehele route knooppunten.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

2 reacties

15 november 2021   

foto
Reactie
Deze route typeert precies Zeewolde. Het is ruim, er is wind, er zijn bossen en de genoemde windmolens. Echter er is ook een prachtig natuurgebied, de Stille Kern. Hier kom je helaas op deze tocht maar deels doorheen. Zie foto.
Door Joke en Jaap

29 oktober 2015   

Reactie
Niet alleen de Veluwe is in de herfst mooi vanwege alle kleuren. Ook het Horsterwold is absoluut de moeite waard. Onderweg ook nog een kudde paarden tegengekomen.
Door Hans Beumer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"