Idyllisch Beekdal

fietsroute - 37 km

Tijdens deze gevarieerde fietsroute is het op en top genieten van het unieke beeklandschap Het Reestdal tussen Meppel en Balkbrug. U fietst door bossen, over heidevelden en door boerenland over rustige landwegen. Dit in afwisseling met enkele halfverharde wegen en fiets-/graspaden. Onderweg heeft u zicht op de sterk meanderende veenbeek de Reest op de grens van Overijssel en Drenthe.

Onderweg zijn verschillende uitstapjes mogelijk. Onder andere een korte bewegwijzerde rondwandeling op het landgoed Havixhorst, met beeldenpark en het ooievaarsbuitenstation De Lokkerij, alle onder beheer van Het Drentse Landschap. Dus, stap op de pedalen en geniet van Het Reestdal, een streek met allure.

Praktische informatie

U kunt parkeren op de parkeerplaats van Camping Si-Es-An. De horeca in de boerderij is het hele jaar geopend (dranken, snacks en kleine lunch).
In Halfweg passeert u Eetcafé Het Vergulde Ros.

Deze fietsroute kunt u ook starten vanaf de parkeerplaats bij de Wieker Meule, Dorpsstraat 65, 7957 AS De Wijk. Onder de molen is TIP de Wijk gevestigd.

Gps'ers vinden de rondwandeling op Havixhorst als ze de toegangsweg op rijden. De route is gemarkeerd.

Startpunt Idyllisch Beekdal

Camping Si-Es-An
De Haar 7
7707 PK Balkbrug

coördinaten: N52.60869 E6.36996
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Jan en Roelie Rozema.

4 reacties

11 februari 2024   

foto
Reactie
Prachtige route door het dal van de (op dit moment overvolle) Reest. Veel vogels al, bos, hei, vennen en weilanden met veel ooievaars. Sommige boerderijen staan nog zoals ze heel lang geleden zijn gebouwd, duidelijk van vóór het gemotoriseerd vervoer.
Door Aad van Dorp

27 juli 2021   

foto
Reactie
Het beekdal van de Reest is mooi, maar ik vond het deel door het Staphorsterbos ook de moeite waard. Een fijne fietstocht. Leuk om even bij de ooievaars te kijken.
Door Mieke

27 mei 2018   

Reactie
Prachtige afwisselende route door bos, hei, akkers en weilanden. Brede en smalle fietspaden, over zandpaden en over mulle boerenweggetjes met knipgaten. Veel graan, hooiakkers en diverse ooievaars met jongen gezien. Zo hoort een fietstocht te zijn.
Door Tony

16 september 2016   

foto
Reactie
Van de afwisseling van het landschap, de Reest, de heide die hier en daar nog bloeide, maar ook van de oude boerderijen hebben we genoten. Een route die in alle jaargetijden mooi zal zijn.
Door Sytze en Adri Jager

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"