Graven bij Maarn

wandelroute - 13 km of 15 km

Op de Utrechtse Heuvelrug en dus ook rond Maarn wandelt u door de geschiedenis. In het gebied zijn veel grafheuvels van duizenden jaren oud. De prehistorische graven tonen dat dit gebied toen al door mensen bewoond werd.
De wandeling bestrijkt het gebied tussen Doorn en Maarn, de Kaapse Bossen. U komt, behalve afwisselende bossen, ook wat stukken heide en meer parkachtige delen tegen. De route is vrijwel geheel onverhard en gaat over bospaden.

De inkorting van 13km is het tweede deel van de meerdaagse lijnwandeling Graven op de Heuvelrug.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus bereikbaar vanaf station Driebergen-Zeist. Uitstappen bij halte Kaap Doorn, Doorn.

Nabij het startpunt vindt u Het wapen van Sandenburg, geopend di-zo vanaf 10 uur. Volg de straatweg in oostelijke richting en u ziet het na circa 200m aan de overkant.

De verkorte versie is een lijnwandeling. Vanaf het eindpunt kunt u met de bus vanaf opstaphalte Hoogstraat, Leersum in westelijke richting snel terug naar het startpunt.

Startpunt Graven bij Maarn

Groene Entree Kaapse Bossen
Leersumsestraatweg, hmp 21,6
3941 MJ Doorn

coördinaten: N52.03340 E5.36628
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en Joke Baardemans en aan de controleur(s) René de Jong.

6 reacties

29 mei 2024   

foto
Reactie
Toproute!
Gevarieerd bos afgewisseld met een fraai heideveld en parkachtige gedeelten.
Soms avontuurlijke eenmanspaadjes.
En natuurlijk het Witte Huis... ook in Nederland.
Door René en Tineke

12 november 2022   

foto
Reactie
Geholpen door schitterend wandelweer (zonnig, aangename temperatuur, windstil), hebben we uitermate genoten van deze wandeling door de bossen bij Maarn. Mooie, soms wat minder gebaande, paadjes maken het duidelijk het verschil.
Door Aad en Maaike

23 november 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling, voornamelijk door de verschillende bossen! Staat niet in de beschrijving: stijgende paden, maar die zijn goed te doen!
Door Ria en Yvonne

3 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie korte wandeling door bos en langs een aantal grafheuvels. Leuk dat we aan het eind langs een voormalige tramremise liepen met leuke arbeidershuisjes.
Door Ellen Koppendraaier

18 juli 2018   

foto
Reactie
Een schitterende route over vier landgoederen en de mooie Kaapse bossen. Natuur en historie gaan hier mooi samen. Zeker als je een ree bij de grafheuvels treft.
Door Marion en Fred

19 maart 2018   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door de Kaapse Bossen. Op deze zonnige voorjaarsdag was het genieten, zo bijna alleen in dat bos. Wat zijn er veel graven in die omgeving! Op deze route goed te zien.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"