'n Bölt op

13 km

Startpunt

Parkeerplaats Landschap Overijssel
Grefteberghoekweg
7524 PJ Enschede

coördinaten: N52.26510 E6.89776

Introductie

Deze wandeling gaat over een stukje van het voormalige vliegveld Twenthe, langs oude kleigaten en door bossen op de Lonnekerberg. Dit zijn de zuidelijkste uitlopers van de Twentse stuwwallen uit de voorlaatste ijstijd. In het gebied ontspringen diverse bronnen en u vindt er een breed scala aan uitheemse naaldbomen afgewisseld met loofbomen. De route gaat ook een stukje over het voormalige Vliegveld Twenthe.

Praktische informatie

Om het startpunt te bereiken rijdt u eerst naar Vliegveldweg 345, 7524 PJ Enschede. Na de poort van Vliegveld Twente houdt u op de rotonde rechts. De parkeerplaats ligt na circa 100m aan uw linkerhand.
De route is goed bereikbaar per OV vanaf de stations Enschede en Oldenzaal, met bus 60 of 62 (4 keer per uur). Stap uit bij halte Landweerweg, Enschede.

Op de Lonnekerberg ontspringen diverse bronnen. Paadjes kunnen daardoor modderig zijn. Direct na een periode met veel regen kunt u deze route beter niet lopen.
Het bosje bij de kleigaten van Smulders (vanaf nummer 4 op de routekaart) kan na regen onbegaanbaar zijn. In de routebeschrijving is een alternatief aangegeven. Gps'ers volgen de track 'Alt Bult nat'.

U passeert op de Lonnekerberg een aantal kunstwerken die door de stichting KunstenLandschap zijn aangeschaft.
Aanvullende informatie over restanten van Vliegveld Twenthe zijn te vinden op www.tracesofwar.nl,Vliegveld-Twente.

De wandeling is in februari 2021 vernieuwd.
Met dank aan de routemaker(s) Jeanot Appels en aan de controleur(s) Frans en Marion Zengerink.

2 reacties

13 mei 2019   

Reactie
Veel bos en (hoe kan 't anders anno 2019): kurkdroge paden. Als de zomer weer heet wordt, is het hier vast en zeker aangenaam toeven.
Door Ria

1 maart 2017   

Reactie
Nadat het vannacht veel geregend heeft, 'n Bölt op, gelopen. En dat hebben we geweten, modderige paadjes en laag hangende bosjes. Deze weggetjes waren dan ook best spannend om te lopen. Wel heerlijk om met hondje aan de lijn in Twente te lopen!
Door Lidy met hond Jaen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"