Grebbelinie

wandelroute - 14 km

U begint deze gevarieerde wandeling in het historische centrum van Renswoude met de 17e-eeuwse koepelkerk en het 14e-eeuwse kasteel. Verder gaat het over dijkjes van de Grebbelinie en door open landschap. U wandelt over een deel van het 18e-eeuwse waterlinie verdedigingswerk, dat loopt van de Grebbeberg in Rhenen tot de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus, lijn 80; uitstaphalte Renswoude Kerklaan.
Horeca: na circa 10km komt u langs Restaurant de Dennen. Op de website kunt u de openingstijden vinden.
In de zomer kunnen sommige paden wat dichtgegroeid zijn, dus een lange broek is aan te bevelen. In vochtige periodes zijn sommige paden erg nat en een enkel stuk zelfs nauwelijks begaanbaar, dus pas uw schoeisel hierop aan.

Startpunt Grebbelinie

Koepelkerk
Kerkstraat 3
3927 BR Renswoude

coördinaten: N52.07193 E5.54223
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Ton Kapinga.

8 reacties

2 februari 2022   

foto
Reactie
Deze route enige tijd geleden gelopen en tot onze verrassing is de route behoorlijk gewijzigd. Veel asfalt is verdwenen en daarvoor - in vochtige periodes natte - mooie alternatieven. Zorg voor aangepaste kleding en schoenen.
Door Marion en Fred

26 april 2021   

Reactie
Prachtige wandeling in de lentezon. Met een mooie lunchplek op een bankje aan het water met schapen om ons heen. Idyllisch!
Door Marielle

20 juli 2018   

foto
Reactie
Een mooie route met veel schaduw. Super fijn met dit zonnige en warme weer. Helaas was het gras al erg dor en geel (mooi steppe landschap) en zaten er in de diverse bossen grote zwermen muggen. Deet vooraf is een aanrader!
Door Marlies

16 februari 2018   

foto
Reactie
Wat een heerlijke afwisselende wandeling! Geschiedenis, natuur, landbouw, rust en gelukkig prachtig weer in februari. Een aanrader.
Door Ruud en Marja

2 november 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling: bos, graskaden, klompepaden, zelfs een stukje moeras. Ik heb er erg van genoten.
Door Thom

8 juli 2017   

Reactie
Wat een verbetering dat stukje vernieuwde route!! Erg genoten van het afwisselende landschap en Kasteel Renswoude en werk aan de Daatselaar. Nog een ree gezien en verschillende vogelsoorten en kunstprojecten K14 langs de route. Prima horeca onderweg!
Door Peter en Tineke de Graaf

21 maart 2015   

Reactie
Mooie wandeling met Gert en Corrie. Afwisselend landschap, al denk je dat de wandeling over één lijn gaat! Nest met ganzeneieren ontdekt.
Dank Corrie en Gert en graag een volgende!
Door Nicky

27 februari 2015   

Reactie
De paden waren zeer blubberig, niet alleen door alle regen van de afgelopen tijd, maar ook omdat er bomen gerooid zijn en zeer goed gesnoeid is in het stuk voor het werk aan de Daatselaar. Maar we hebben erg genoten van deze combinatie van beschreven klompenpaden!
Door Peter en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"