Drielandenspoor

fietsroute - 34 km

Drielandenspoor is een pittige heuvelrijke fietstocht, gedeeltelijk over halfverharde wegen en paden, vanuit het historisch Zuid-Limburgse Oud-Holset.
Het Zuid-Limburgse Heuvelland, de streek tussen Maastricht en Vaals, is een uitloper van de Ardennen. Naarmate u verder zuidwaarts richting België trekt, neemt het hoogteverschil aanzienlijk toe. Zo bevindt het Drielandenpunt zich op een hoogte van 322,5 meter boven zeeniveau, maar enkele kilometers zuidelijker richting België stijgt dit al naar maar liefst 694 meter. U zit dan midden in de Hoge Venen, dat deel uitmaakt van de Belgische Ardennen. Maar zover gaat deze fietsroute niet. Vanaf de Boudewijntoren-Drielandenpunt, waar u langs komt, is dit hoogst gelegen gebied van België, wel duidelijk te zien.

Praktische informatie

Restaurant Herberg Oud-Holset is van di t/m zo geopend van 10 - 22 uur.
Onderweg passeert u horecagelegenheden, onder andere Restaurant Gut Entenpfuhl.

In Duitsland wordt de route tussen twee knooppunten aangegeven door een wit bordje met een rode pijl, maar zonder nummer. In België worden tussen twee knooppunten diverse vormen bordjes gebruik. Ze zijn meestal groen van kleur.

Voor het deel na Vaals heeft u de meeste versnellingen nodig. Een elektrische fiets is natuurlijk heel prettig.
Na flinke regen zijn de paden in de Duitse en Belgische bossen moeilijker te berijden. De afdaling bij wandelwegwijzer 52 in punt 4 is kort maar steil en vraagt extra voorzichtigheid.

Startpunt Drielandenspoor

Restaurant Herberg Oud Holset
Holset 54
6295 ND Lemiers

coördinaten: N50.77550 E5.98593
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

1 reactie

8 oktober 2023   

foto
Reactie
Een fantastische fietsroute door het buitenland rondom Vaals. Het is vaak in de laagste versnelling en hoogste ondersteuning de heuvel op, maar dan zie je ook heel verschillende landschappen. Let op bij afdalingen op grindpaden.
Door Huib Kieboom

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"