Rondje Gein

kanoroute - 17 km

Een kanorondje onder de rook van Amsterdam en toch snuift u nog de geur van mest en verleden op. Vanaf het Abcoudermeer vaart u door de slaapstad Gaasperdam en over de Gaasperplas. Via de oude riviertjes in het veenweideland, Het Gein en de Angstel, keert u terug. Onderweg ontdekt u veel tegenstellingen: nieuwe natuur, woonblokken, open plassen, druk verkeer, rustige riviertjes, weidse uitzichten en leuke dorpen.

Praktische informatie

U laadt uw kano af langs de berm van de Abcouderstraatweg tegenover een garagebedrijf. Bij het begin van het fietspad naar het recreatiegebied De Hoge Dijk ligt de kanosteiger. Uw auto parkeert u 250m verder, richting Amsterdam, op het parkeerterrein van recreatiegebied de Hoge Dijk.

De tocht heeft vier overdragingen de meeste met kanosteigers en is in elk jaargetijde te varen. Aan het einde van de tocht is er horeca in het gezellige dorpje Abcoude.

Startpunt Rondje Gein

Recreatiegebied De Hoge Dijk
Abcouderstraatweg 79
1105 AA Amsterdam-Zuidoost

coördinaten: N52.28170 E4.96636
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"