Fruitparadijs

19 km

Startpunt

Linge bij Amsterdam-Rijnkanaal
Siemensstraat
4004 KG Tiel

coördinaten: N51.91870 E5.43252

Introductie

Fruitparadijs is een lijnroute van Tiel naar Buren. Het is een vrolijke kanotocht langs historische dorpen, boomgaarden en vestingwerken in de Betuwe. U vaart over de kronkelende riviertjes de Linge en Korne. Een tocht voor elk jaargetijde. De mooiste tijd is het bloesemseizoen en als de weilanden rood van de klaprozen of geel van het koolzaad kleuren. In het najaar krijgt u eerst een overvloed aan appels en peren, later een stemmig palet van herfsttinten.
In de koude (en kale) maanden is het water beschut. De A15 en de Betuwelijn worden tweemaal gekruist, maar zijn gelukkig vaak door boomgaarden aan het zicht onttrokken.
Bij de overdragingen zijn kanosteigers.

Praktische informatie

Dit is een lijnroute. Start- en finishplaats liggen 10 minuten autorijden van elkaar, er is geen openbaar vervoer. Breng eerst een auto naar het parkeerterrein bij de rotonde in Buren, Tielseweg 1, 4116 EB.
Horeca onderweg en in Buren.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Coby Nell.

2 reacties

28 april 2021   

foto
Reactie
Prachtige route, heel lieflijk en rustig door de bloeiende bongerds. En dat ondanks de snelweg die twee maal doorkruist werd.
Mooie grote bomen gezien en als afsluiter een heerlijk ijsje in het pittoreske Buren.
Door Mariëtte Verhoeven

6 april 2020   

foto
Reactie
In alle rust genoten van kabbelend water, de bomen die uitbundig in bloei staan, akkers en graslanden. Ook een verscheidenheid aan vogels gespot, waaronder een broedende ooievaar. De 3 overdraagplaatsen zijn prima te doen, ook voor een open kano.
Door Coby Nell

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"