In de Zevende Hemel

wandelroute - 12 km

In de Zevende Hemel is een prachtige, gevarieerde rondwandeling aan de zuidrand van de Veluwe. Vanuit het IJsseldal klimt u naar grote Nederlandse hoogten. Vanaf de Zijpenberg heeft u een prachtig vergezicht. Het hoogste punt van deze route is de Tafelberg met ruim 100m. U wandelt over zandpaden en over heidevlaktes, afgewisseld door een bosgebied.

Praktische informatie

Voor Restaurant Houtplaats is een algemene parkeerplaats.
U kunt de route ook makkelijk bereiken per bus of per trein, vanaf bushalte Groenestraat en vanaf station Rheden. De aanlooproute vindt u bij de routebeschrijving.

Bij de start vindt u Restaurant Houtplaats. Onderweg komt u langs Paviljoen De Posbank.
Rond De Posbank is het op zondagen een gezellige drukte.

Startpunt In de Zevende Hemel

Restaurant café Houtplaats
Schietbergseweg 28
6991 JD Rheden

coördinaten: N52.01520 E6.02970
Met dank aan de routemaker(s) Joost Verbeek en Henk Kreeft en aan de controleur(s) Ritha Jorna.

15 reacties

28 augustus 2023   

foto
Reactie
Wat een prachtige (pittige) route !
Ook mede doordat de heide zo mooi bloeide.
En mooie Hollandse luchten en een zonnetje. Wij hebben genoten vandaag!
Een aanrader deze route. Snel doen, de heide bloeit nu nog.
Door Harry en Marian

8 september 2021   

foto
Reactie
Wandelen met een route van ‘De Mooiste Routes’: succes verzekerd! Rustige en mooie paden, zó handig met de gps.
Vandaag deze prachtige wandeling gedaan. Genoten!
Door Ellen

25 februari 2021   

foto
Reactie
Prachtige route zal in augustus/september nog mooier zijn als de hei in bloei staat. Genieten van de vergezichten. Bij de start veel mensen ook op een doordeweekse dag maar deze blijven in het begin "hangen" en even later wandel je (bijna) alleen.
Door Marjan

2 september 2020   

Reactie
Hier afgelopen woensdag gelopen omdat het zo'n mooi weer was, was erg druk omdat meer mensen het idee hadden om te gaan wandelen of fietsen. Deze route week gelukkig wat af van de drukte op de Natuurmonumenten route waar het erg druk was.
Door Eugene

31 oktober 2019   

foto
Reactie
Eigenlijk verdient deze route 6 sterren, zó afwisselend van landschap: holle paden, open weides, bos in alle soorten en maten, heidevelden tot in verre einder, zandverstuivingen en horeca. Ook in de herfst prachtig, we boffen er is volop zon vandaag!
Door Ed Losekoot

14 augustus 2019   

foto
Reactie
Onder ideale weersomstandigheden deze bijzonder gevarieerde wandeling gelopen. De heide in volle bloei, de bijen waren volop honing aan het inslaan. Klein minpuntje, het lange ruiterpad vond ik minder geschikt.
Door Ton B.

15 augustus 2018   

Reactie
Schitterende wandelroute vanaf Houtplaats. Inderdaad met de klok mee wandelen, dan stijg je minder steil. Ondanks de zeer droge zomermaanden was er nog van bloeiende heide te genieten. De bosbessenstruiken waren alle bruin. Leuke horeca's.
Door Gini en Kees

23 juni 2018   

Reactie
Heerlijk genoten van onze Nederlandse bergen met prachtige vergezichten. Daarbij ook een veld met heerlijk ruikende kamille, prachtige bomen en oog in oog staan met een wild zwijn: onze dag was weer een TOP-dag!!
Door Peter en Tineke de Graaf

27 april 2018   

foto
Reactie
Wat hebben we genoten vandaag. Bij ideaal wandelweer over heuvels en door dalen gelopen. Wat is het Herikhuizerveld toch mooi. Geen bloeiende hei, maar wel prachtig bloeiende brem- en gaspeldoornstruiken. Deze tocht is voor herhaling vatbaar.
Door Wiljan

29 december 2017   

foto
Reactie
Wat is het Nationaal Park Veluwezoom toch prachtig!
Al jaren achtereen wandel ik een keer bij Rheden, nu met Janneke's
eindejaarswandeling. Een pittige tocht deels in de sneeuw.
Met 14 deelnemers genoten we bij Restaurant de Ruif nog vele uren na.
Door Frits Talsma

31 oktober 2015   

Reactie
Posbank in herfsttooi is zeker de moeite waard. Hier loop je van de ene naar de andere top met daartussen prachtige dalletjes!! Prachtige vergezichten en mooie herfstkleuren!!
Door Peter en Tineke de Graaf

2 september 2015   

foto
Reactie
Je moet wel wat doen om in de zevende hemel te geraken. De Posbank en omgeving kent forse hoogteverschillen en veel zandpaden. Maar de beloning als je op de Zijpenberg of Tafelberg staat is ook wel fenomenaal, vooral nu de heide bloeit.
Door Henk Kreeft

28 augustus 2015   

foto
Reactie
Een afwisselende en prachtige route, zeker nu de heide bloeit. Af en toe een heuvel op en af. Na de rustpauze een prachtig paadje midden door de heide.
Gezellig met de wandelpool onder leiding van Mirjam.
Door Sandra van der Laan

28 augustus 2015   

foto
Reactie
Afgelopen vrijdag heb ik deze wandeling gelopen onder begeleiding van Mirjam Aarsman. Het was prachtig weer en de heide bloeide volop. Prachtige gevarieerde wandeling, die ook mooi zal zijn als de heide niet bloeit. Complimenten aan de routemaker.
Door Arie Kooy

17 maart 2015   

foto
Reactie
De eerste citroenvlinders gezien! Nevel benam helaas een beetje het grootse uitzicht. In augustus moet het hier, als de hei op de heuvels bloeit, schitterend zijn.
Het was een zomerse dag. Wat was dan toch het getikkel, als van regen, in de dennen????
Door Hans en Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"