Dwars dur de Antwerpse Kempen

fietsroute - 38 km

U fietst vanuit het centrum van Diessen via Landgoed De Utrecht naar de Antwerpse Kempen. Over typische Belgische betonweggetjes, ondertussen genietend van de Aa- Vallei, koerst u langs Boscafé 't Jachthuis terug naar onze Brabanse Kempen. U eindigt weer bij Eetcafé Kerkzicht, waar u op het terras nog even gezellig kunt nagenieten van deze afwisselende fietstocht.

Praktische informatie

In de buurt van Kerkzicht is voldoende parkeerruimte.
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten.
Taverne het Jachthuis ligt direct aan de route en is in de regio bekend als een gezellig wandel- en fietscafé. Het is er goed toeven en is dagelijks geopend vanaf 11 uur. Op zo zelfs vanaf 10 uur.

Startpunt Dwars dur de Antwerpse Kempen

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Patrick van Kempen.

5 reacties

25 september 2022   

foto
Reactie
Blijft een fijne route, met als aanrader een bezoek in Esbeek aan de beeldentuin van Hannes Verhoeven. Deze keer een gezellige afsluiting, samen met routemakers Ellen en Frans, op het terras van Kerkzicht.
Door Jose en Wim

20 september 2021   

foto
Reactie
Na de mooie bossen van Landgoed de Utrecht heb je in het Belgische deel van de route leuke slingerende landbouwweggetjes waar je weinig last hebt van het verkeer. Bij Taverne het jachthuis aan de grens is het altijd goed toeven, 'n aanrader.
Door Franske

13 juni 2021   

foto
Reactie
Heerlijke route, jammer dat het terras bij Kerkzicht altijd bezet was...
Door Jose en Wim

30 mei 2021   

foto
Reactie
Vanmiddag weer heerlijk genoten van deze grensoverschrijdende route. Ook was het na lange tijd weer goed toeven op het terras van Het Jachthuis aan de grens. Het afzakkertje op het eindpunt bij Kerkzicht in Diessen liet zich ook goed smaken. Weer een heerlijke middag.
Door Ellen van Riel

15 juni 2018   

foto
Reactie
Zeer gevarieerde route, door bos en heide en ook open landschap. Het Aa dal in de Belgische Kempen is een prachtig cultuurgebied met mooie vergezichten. Onderweg diverse rustpunten om extra te genieten.
Door Geert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"