Boerderij Mossel

29 km

Startpunt

Parkeerplaats Hotel Belmont
Goorsteeg 66
6718 TB Ede

coördinaten: N52.07530 E5.64888

Introductie

Deze afwisselende gps-fietsroute voert u vanuit Ede via de Doesburger heide en De Valouwe over goed berijdbare paden en wegen naar boerderij Mossel, een oude boerenhoeve met schaapskooi en tevens een heerlijke rustplek voor een natje en een droogje. Via de Planken Wambuis en de Edesche Heide koerst u weer naar het eindpunt.

Praktische informatie

Het beste parkeert u op de parkeerplaats van Hotel Belmont.
Meer info over Boerderij Mossel.
Ook passeert u in het centrum van Ede, aan de Amsterdamseweg 20 het oudste winkeltje van Ede, 't kruidenierswinkeltje Lammert van de Bospoort uit 1904, dat nu een museum winkel is. Een bezoek meer dan waard. Zie voor meer info Lammert van de Bospoort.
In de drogere perioden kan het wel eens zijn dat u even een klein stukje moet lopen omdat het pad op een paar plekken wat rul kan zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Janny van Geerenstein.

6 reacties

28 oktober 2022   

Reactie
Op een mooie herfstdag door een zeer gevarieerd landschap deze route gefietst. In Ede fietsten we langs een museumwinkeltje. Het oudste winkeltje van Ede. We kregen er een soort prive-rondleiding. Heel leuk! Is geopend op vrijdagmiddag en zaterdag.
Door JvG

11 september 2022   

foto
Reactie
Vandaag deze leuke en afwisselende gps route gefietst, die je over mooie, glooiende paden voert. Op enkele plaatsen nog kunnen genieten van de paarse heide. Bij boerderij Mossel was het goed toeven en gezellig druk. Weer 'n heerlijke zondag.
Door elfra

22 juli 2021   

Reactie
Prachtige route. Mooie afwisseling tussen open boerenland, bos en hei. Veel gelegenheid voor een kopje koffie onderweg. Aanrader.
Door Jacques

18 juli 2021   

foto
Reactie
Fijne start van deze zonnige zondag. Mooie en afwisselende route, koffie bij De Waldhoorn in Otterlo en later bij Boerderij Mossel. Aanrader, deze gps-fietsroute!
Door Ellen

30 mei 2020   

Reactie
Het valt weer op door hoeveel boeiende landschappen deze route de fietser voert. Ook is het prettig fietsen d.m.v. het volgen van de gps-route.
Soms kan op een deels mul zandweggetje wat meer inspanning nodig zijn.
Door Jan van Oeveren

6 juli 2016   

foto
Reactie
Wuivende maisvelden, afgewisseld met bloeiende klaprozen, korenbloemen en gele heelblaadjes en boerenwormkruid. Een ware kleurenpracht. Je ontmoet al fietsend een molen, schaapskooi en zelfs een wijnhoeve.
Weer een kenmerkende tocht van deze routemakers over smalle fietspaden langs zandwegen en veel onverharde paden.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"