De Tangh

18 km of 23 km

Startpunt

NS station Veenendaal-West
't Overslag 32
3906 AC Veenendaal

coördinaten: N52.02797 E5.53124

Introductie

De Tangh is een gevarieerde route door het meest oostelijke deel van de Utrechtse heuvelrug en de uiterwaarden van de Neder-Rijn. Door bos en hei klimt u naar hoogten waar u bij helder weer prachtige vergezichten hebt over de Gelderse Vallei en de Betuwe. In de uiterwaarden struint u door het natuurgebied De Palmerswaard. Voor wie het klimmen en dalen over merendeels onverharde paden te zwaar wordt is een inkorting mogelijk. U mist dan wel de klim naar de Grebbeberg en de mogelijkheid van een bezoek aan het oorlogsinformatiecentrum.
Op driekwart en aan het eind van de route is er horecagelegenheid.
De route eindigt op station Rhenen, vanwaar u met de trein in 10 minuten weer terug bent bij station Veenendaal-West.

Praktische informatie

Komt u vanuit Rhenen, verlaat dan perron 1 en ga door de tunnel onder het spoor naar het startpunt.

Let op! Tijdens hoog water is het deel langs de Neder-Rijn van deze route niet toegankelijk. Hiervoor is een alternatief in de tocht opgenomen. Dit alternatief kunt u ook lopen als uw hond de wandeling meeloopt. De Palmerswaard is niet toegankelijk voor honden.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Marion den Hertog en Fred den Hertog.

6 reacties

4 mei 2022   

foto
Reactie
Een hele mooie afwisselende tocht met meerdere hoogtepunten. Zeker de stukken nabij Rhenen zijn verrassend mooi. Stuk Palmerwaard koste ons veel tijd, erg veel vogels gezien. Toproute.
Door Marion en Fred

17 juli 2021   

foto
Reactie
Erg mooie route vanaf het begin tot het einde. Verrassende rondwandeling over de Grebbeberg. En natuurlijk genoten van de vergezichten. Gisteren hoog water in de rivier. Gaan deze tocht zeker nog een keer lopen.
Door Ruud

30 september 2020   

Reactie
Mooie en gevarieerde route, goed omschreven.
Door Ame van der Aa

25 november 2019   

Reactie
Een van de mooiste routes ooit gelopen; grote afwisseling van landschappen en prachtige vergezichten. Vrijwel de hele route onverhard. We liepen deze route op een zonnige, kleurige herfstdag. Het kon niet beter. Dank aan de routemakers.
Door Els Stasse

27 december 2016   

foto
Reactie
Een wonderschone wandeling met veel 'hoogtepunten'. Mooie rustige plekjes en unieke vergezichten.
Door Marion en Fred den Hertog

19 juni 2016   

Reactie
Prachtige en afwisselende wandeling. En verrassend: nooit geweten dat in dit gebied smeltwaterdalen en zulke hoge uitzichtpunten waren.
Door Marjolein

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"