Achterhoekse Pracht

fietsroute - 41 km

Achterhoekse Pracht is een gevarieerde fietsroute door een schitterend stukje van de Achterhoek. Rust en ruimte zijn kenmerkende begrippen voor deze streek. Bijzondere plaatsjes, zoals Bredevoort, Meddo en Vragender worden door fraaie natuurpaden met elkaar verbonden.
In Winterswijk is het gezellig toeven op een van de vele terrasjes en een paar schilderijen van Mondriaan sieren het 'Lappenbrink', een historisch stukje Winterswijk.
Ook in Aalten zijn er voldoende mogelijkheden om te pauzeren en een bezoek te brengen aan het streekhistorisch museum Het Frerikshuus.

Praktische informatie

U kunt de route ook starten vanaf NS-station Aalten of NS-station Winterswijk. De aanrijroutes vindt u bovenaan de routebeschrijving.

U kunt de auto (schuin) tegenover Restaurant Bertram parkeren.
In Winterswijk zijn verschillende horecagelegenheden en terrasjes.
Na ruim 15km komt u in Meddo. Bij Café-Restaurant Spiekerman kunt u terecht voor een hapje of drankje.
Elk jaar In het derde weekend van september wordt in Meddo het Oldtimerfestival gehouden. Kijk op Festival Meddo voor informatie.
Verderop zijn er in Vragender twee horecagelegenheden met terras.
Bijna aan het einde van de tocht fietst u door Aalten. Hier vindt u op de markt streekhistorisch museum Frerikshuus. Hierin is ook het nationaal onderduikmuseum gevestigd. Voor openingstijden klikt u op Frerikshuus.
Ook in Aalten zijn diverse mogelijkheden om te pauzeren.

Startpunt Achterhoekse Pracht

Hotel-Restaurant Bertram
't Zand 1
7126 BE Bredevoort

coördinaten: N51.94355 E6.61828
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

6 reacties

22 april 2024   

foto
Reactie
Wat is het toch heerlijk fietsen in de rustige, mooie Achterhoek. Op de foto een bijzondere bank, creatief circulair straatmeubilair!
Door Mieke

23 september 2022   

foto
Reactie
Weer een prachtige route door dit deel van Nederland. Langs de Slingeplas en 't Hilgelo en de Bessinkgoorweg van ruim 3 km door het weidse landschap. Heerlijk fietsend genieten van de rust en de omgeving.
Door Marjan

19 augustus 2020   

foto
Reactie
Allemachtig, wat is die Achterhoek toch prachtig! Fijne fietsroute door een mooi gebied. Momenteel is het wel erg droog; kanoërs moeten hun heil elders zoeken (zie foto).
Door Wolter

17 mei 2017   

Reactie
De Achterhoek is toch bij uitstek een schitterende fietsgebied. Dat bewijst maar weer eens deze prachtige route langs kleine fietspaadjes en door Winterswijk, Aalten en Bredevoort. Heel mooie afwisseling.
Door Ritha

14 juni 2016   

Reactie
Het is werkelijk een "prachtige route". Het was super!
Door Thea

17 april 2016   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht om de Achterhoek te ontdekken. Regelmatig fiets je over smalle fietspaden langs zandwegen en over rustige landweggetjes. Vooral het deel rond Aalten en Bredevoort vond ik erg leuk.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"