Op naar Noordwijk!

25 km

Startpunt

NS station Zandvoort
Stationsplein
2041 AA Zandvoort

coördinaten: N52.37570 E4.53166

Introductie

Deze prachtige lijnwandeling brengt u van NS station Zandvoort naar Noordwijk. Vanaf het station, dat in het oude centrum ligt, wordt u naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geleid. Daar ontdekt u in dit wandelwalhalla begroeide duinen, kanaaltjes met kristalhelder water en prachtige bossen. De kans is groot dat u damherten ziet, er grazen er hier veel. Na ongeveer 2,5 kilometer over het strand gaat de route verder door Hollands Duin, de boswachterij van Noordwijk.
Op het stukje door Zandvoort na wandelt u bijna geheel over onverharde paden, af en toe moet u een stukje struinen.

Praktische informatie

Vlak voor het einde van de route ligt op 100 meter afstand bushalte Groot Hoogwaak, vandaar kunt u naar station Leiden.
De wandeling eindigt bij bushalte Vuurtorenplein. Daar vandaan kunt u met de bus naar verschillende stations. De wandeling is prima geschikt voor wandelaars die met het openbaar vervoer reizen.
Als u de auto in Zandvoort parkeert, dan is de kortste route om vanuit Noordwijk terug te keren: met de bus naar station Voorhout. En vandaar met de trein naar Zandvoort.
Let wel op, in het weekend zijn de opstapplaatsen en vertrektijden anders dan tijdens werkdagen. Raadpleeg daarvoor de website van Arriva.

Bij de ingang van de Waterleidingduinen ligt Dune aan de duinrand. Bij de kaartautomaat (alleen pinnen) en in De Duinrand kunt u een dagkaart voor het duinterrein aanschaffen.
Na ongeveer 9km komt u bij de knusse Boshut 't Panneland, met terras, haardvuur en reuzenheks.
Voor u langs het strand gaat wandelen komt u bij Langevelderslag langs horecagelegenheden.
Vlakbij bushalte Vuurtorenplein kunt u vanaf 17 uur terecht bij Heeren van Noortwyck.
Let bij de horecagelegenheden op de openingstijden!

Op naar Noordwijk is dag 1 van de meerdaagse wandeling Topper aan de Kust.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

3 reacties

9 januari 2021   

foto
Reactie
Dit is echt een wandeling puur natuur. De rust van de bossen, de pittige passages van de ruig begroeide duinen, en boeiende ontmoetingen met de vele statige damherten. Kortom een beleving met bijzondere meerwaarde en zeker van harte aanbevolen.
Door Piet Laan

1 september 2019   

foto
Reactie
Prachtige route. Op deze zonnige dag genoten van het ruige duingebied, de damherten, de wolkenluchten en de stilte. Pittig veel mul zand, prachtige doorkijkjes, goed beschreven route. Mijn aanbeveling: https://www.facebook.com/121197925253314/posts/3
Door Irene

7 maart 2017   

Reactie
Een door zijn lengte ietwat pittige, maar prachtige wandeling door dit mooie duingebied. De damherten kijken je op enige afstand wat wantrouwend aan in de nog wat kale omgeving op deze zonnige dag in maart. Voor herhaling vatbaar!
Door Paul Pilgram

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"