Vanuit 't Velde

16 km

Startpunt

Parkeerplaats Landgoed 't Velde
Tegenover Rijksstraatweg 180
7231 AL Warnsveld

coördinaten: N52.14380 E6.24880

Introductie

Vanuit het Landgoed 't Velde wandelt u door de bossen naar de rand van het uitgestrekte terrein met veel groen van zorginstelling GGNet. Via een buitenwijk en het agrarische Leestensche Broek bereikt u het natuurgebiedje Klein Starink, een mooie plek om even te pauzeren. Ook de omgeving van 't Besselink is een prettige plaats om van het landschap te genieten. Langs de weer als vanouds mooi meanderende Berkel, waar veel vogels leven, keert u terug naar het landgoed met Huis 't Velde. In die prachtige omgeving zijn ook een aantal bezienswaardigheden.
Volop variatie gedurende deze wandeling.

Praktische informatie

Openbaar vervoer: Bushalte Warnsveld, Leesten Oost ligt aan de route.
Horeca: Langs de route is Esther's Terras op Camping Domein Groot Besselink van het voor- tot najaar bij mooi weer geopend.
De Hoofdige Boer in Almen ligt op ruim tweederde van de route. Als u deze horecagelegenheid bezoekt, wordt de route wel in totaal circa 2,5km langer.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

5 reacties

13 januari 2022   

Reactie
Wandeling die start op het Gg-net terrein, dus plaveisel en gebouwen. Daarna komen we in bossen, landgoederen en langs de Berkel.
Door Ad van Heuven

7 juli 2020   

foto
Reactie
Na de tevreden voorgaande reacties kan ik toevoegen dat deze route ook in de zomer de moeite waard is. Vanwege brandnetels tussen de velden, is een lange broek dan wel heel fijn!
Door Ria

28 april 2019   

foto
Reactie
Wat een leuke gevarieerde route is dit! 't Velde met z'n mooie bos, de bijzondere bomen bij GGNet, de stukjes door boerenland en langs het water, Starink en natuurlijk die prachtige Berkel. En dat is nog niet eens alles. Gewoon doen deze route!
Door Janneke

9 april 2019   

Reactie
Dinsdag 9 april met ons wandelclubje deze mooie route gelopen. Veel moois gezien, o.a. natuurgebiedje Starink en het graspad langs het meanderende riviertje de Berkel met de vele weide- en watervogels. Routemaker bedankt voor deze mooie route.
Door Willy

6 januari 2019   

foto
Reactie
Je hoeft niet op het voorjaarszonnetje te wachten om deze zeer afwisselende route te lopen. Integendeel, door de verhouding verhard/onverhard is het een uitstekende winterwandeling!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"