Het Groene Mirakel

12 km of 14 km

Startpunt

DroomPark Molengroet
Molengroet 1
1723 PX Noord-Scharwoude

coördinaten: N52.69443 E4.77074

Introductie

De wandeling door het waterrijke recreatiegebied Geestmerambacht begint langs plas Zomerdel. Daar kunt u volop genieten van de gevarieerde natuur en heeft steeds uitzicht op het glinsterende water. Overal zijn prachtige waterpartijen met rietoevers. Daarna komt u langs het niet toegankelijke deel van het natuurgebied Kleimeer, u heeft er wel mooi zicht op. In het nieuwe ontgonnen deel bent u wel welkom. U wandelt door het moeras van het wetland Kleimeer, een bijzonder stuk ruige natuur met een hangbruggetje en een trekpontje. Het is een waar watervogelparadijs. Als u geluk heeft, ziet u de kolonie lepelaars die hier is neergestreken. Ook brengt de route u langs het lintdorp Koedijk. De wandeling maakt voornamelijk gebruik van gras en halfverharde paden.
Het Groene Mirakel is de naam van de projectgroep die die zich bezig houdt met de gebiedsuitbreiding van Geestmerambacht.

Praktische informatie

Gasterij Hotel Molengroet is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Ook bij de horecagelegenheid onderweg, Restaurant Lovers en Hunters, kunt u elke dag terecht.

Honden zijn van 1 april tot 1 oktober aangelijnd toegestaan in het gebied. In die periode zijn ze op stranden en ligweiden verboden. Omdat de route ook daarover gaat, is het verstandig om geen hond mee te nemen.
Klik voor informatie op: Hondenbeleid.
Ook op andere plaatsen tijdens de wandeling moeten honden aangelijnd worden.
Bij mooi weer is Geestmerambacht een druk bezocht oord. Ook door hondenbezitters.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

8 reacties

10 juni 2019   

foto
Reactie
Mooie wandeling: vanwege de goede afwisseling in natuur/water/ weilanden/ bos. Veel bloeiende planten gezien en ook een rietzanger!
Tip: wandeling starten bij parkeerplaats Lot (voorbij punt 5); dan is de horeca-pauze mooi halverwege de wandeling!
Door Marja

9 december 2018   

foto
Reactie
Ontzettend leuk om met Inge Jager deze route te lopen. Weersverwachtingen waren niet goed, maar de afwisseling van zon/regen maakte het een schitterende tocht. Dank je!
Door Vera Pollmann

9 december 2018   

foto
Reactie
Een gevarieerde wandeling in een voor mij onbekend, maar verrassend gebied. Mede door het wisselende weer, prachtige vergezichten, rietkragen en wolkenluchten. Zeker een aanrader! Met Inge Jager op zondag een wandelpool is ook leuk.
Door Anne

21 juni 2018   

foto
Reactie
Voor een paar uurtjes onbezorgd wandelplezier is dit een unieke mogelijkheid. Fraaie, soms avontuurlijk aangelegde waterpartijen, wuivende rietoevers en een overdaad aan (water)vogels. Een waar natuurparadijs dat een bezoek meer dan waard is.
Door Piet Laan

29 mei 2018   

foto
Reactie
Deze prachtige waterrijke vogelparadijs wandeling ook in 2015 gelopen, maar nu de 14 km gewandeld waar men over het trek-veerpont en de wiebelende hangbrug het “wetland Kleimeer” inloopt. Echt een schitterend natuurparadijs in Noord-Holland.
Door Johnny en Jennie

18 januari 2017   

foto
Reactie
Het Groene Mirakel samen met een vriendin gelopen op een prachtige winterse dag. De rijp op de bomen in combinatie met een heerlijk winters zonnetje maakte deze wandeling extra bijzonder. Verrassend mooie natuur met veel waterpartijen en vogels.
Door Inge Jager

20 mei 2015   

foto
Reactie
Schitterende wandeling door dit waterrijke vogelparadijs, waar we veel vogels hebben gespot. We hebben volop genoten van deze prachtige wandeling waar we routemaker Mieke hartelijk voor willen bedanken!!!!!!
Door Johnny en Jennie

10 mei 2015   

foto
Reactie
Mooie route. Dat recreatiegebied Geestmerambacht dit allemaal biedt ! Er is beslist meer dan de ligweiden: veel afwisseling, mooie uitzichten, groene natuur, water, vogels én verrassende paadjes buitenom. Tenslotte op het terras lekker nagenieten.
Door Wiebe en Dineke de Bruin

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"