Mooi door het Gooi

wandelroute - 40 km

Mooi door het Gooi is een tweedaagse ontdekkingstocht met veel variatie door de prachtige Gooistreek. De route is een combinatie van twee lijnwandelingen van De Mooiste Routes.
Let op: bent u geen abonnee en wilt u deze meerdaagse aanschaffen, bestel dan de twee dagtochten!

Dag 1 de wandeling Mooi naar Naarden - 21km
Vanaf Hilversum Media Park wandelt u over vier ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Na deze historische parkbossen is de route meer verhard. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van fietspaden, rustige weggetjes en straten. Met uitzicht op het weidegebied van Meent en Naardermeer wandelt u naar de parel van het Gooi, het unieke vestingstadje Naarden-Vesting. Daarna door naar Naarden.

Dag 2 de wandeling Schoonzigt - 19km
Nergens bent u die dag ver van bebouwing verwijderd, maar tijdens deze wandeling bespeurt u daar weinig van. Na Landgoed De Beek en het Crailose Bos wandelt u over de enorme heidevelden in deze omgeving. U komt over de indrukwekkende natuurbrug Laarderhoogt en de natuurbrug Zanderij Crailoo. Via de lange vlonder van het Heimanspad keert u terug bij station Mediapark.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u parkeren bij de Noorderbegraafplaats:
Laan 1940-1945 2, 1222 NL Hilversum.

Het routekaartje bij deze route Mooi door het Gooi geeft u een beeld van de trajecten. Download de introductie met praktische informatie, de routebeschrijvingen, de routekaartjes en eventueel de GPS-bestanden van de beide wandelingen via de links hierboven.

De overnachting moet u zelf regelen. Een suggestie is Hotel NH Bussum Jan Tabak. Dit hotel ligt zo goed als aan de route. Zie hiervoor de opmerking bij de routebeschrijving van Mooi door het Gooi.

Startpunt Mooi door het Gooi

NS station Hilversum Media Park
Noorderweg 229
1221 AB Hilversum

coördinaten: N52.23760 E5.17414
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en Mieke Timmer en aan de controleur(s) Quirine en Bruun Feijen.

2 reacties

29 december 2021   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route door parken, bos en heidevelden.
Door Bruun en Quirine Feijen

10 september 2016   

Reactie
Tijdens een prachtig nazomerweekend deze tweedaagse gewandeld met overnachting in Bussum. We hebben genoten van de afwisselende route, de eerste dag voornamelijk door bos en dag twee over de nog prachtig bloeiende heide.
Door Lilian Hoorn

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"