Blokje Om

6 km of 20 km

Startpunt

Boerderij De Haan
Benedeneind Noordzijde 408
3405 CD Benschop

coördinaten: N51.99980 E4.92752

Introductie

Blokje om is een aantrekkelijke wandelroute door een prachtig natuurgebied met weidse weilanden, beschutte kades en spiegelende plassen. Een verrassende wandeling die een andere kijk geeft op het weidegebied.

U wandelt door de weilanden in de richting van de polder Blokland. Het voor deze streek kenmerkende slagenlandschap met zijn lange, smalle percelen, is goed herkenbaar. U komt over een oude tiendkade die is omzoomd door houtwallen. Dit biedt verrassende doorkijkjes op het polderlandschap. Uit de polder loopt u het pittoreske stadje Montfoort binnen met zijn historische centrum. Via de polder Willeskop gaat u terug. Deze polder is in de afgelopen jaren omgevormd van een veeteeltgebied tot een natuurgebied. Het is inmiddels verworden tot een waar vogelparadijs.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per openbaar vervoer. U moet dan in Benschop uitstappen bij halte Velis.
U kunt ook met de bus naar Montfoort reizen, uitstaphalte Kasteelplein, en de route halverwege oppakken.

Bij het startpunt is een gratis parkeerterrein. Hou bij een start in Montfoort er rekening mee dat gratis parkeren beperkt is.

Vanwege graspaden en weilanden is goed, waterdicht schoeisel zeker aan te raden.

In de periode van 1 november tot 1 maart geldt een alternatieve route. Het alternatief is niet toegankelijk voor honden. Houd er ook rekening mee dat de route hekken bevat waar u mogelijk uw hond overheen moet tillen.

In Montfoort treft u horeca aan.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

12 reacties

9 augustus 2022   

foto
Reactie
Leuke planten, vlinders, molentjes, purperreigers, stad Montfoort, Heeroom Spaan en de 'Vlucht uit Renkum', Doruvael, enz.
Ik maak altijd een verhaaltje (met foto's) van mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://www.jansiemonsma.nl/453070026
Door Jan Siemonsma

17 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige route!
Door Ellen

11 mei 2022   

Reactie
Hele mooie route! Eén lepelaar gespot.
Door Angeline

2 juli 2021   

Reactie
Leuke wandeling over harde ondergrond en graspaden met kniehoog gras met een weids groen uitzicht. Watervogels met jongen, prachtige gele lelies en dotters. Met een pauze moment in het oude stadje Montfoort als kers op de taart!
Door Maria Klappe

26 juli 2020   

foto
Reactie
Ik begin de polders steeds meer te waarderen. Mooie route en door een tip van een locale wandelaar ook nog 10 lepelaars op korte afstand gezien. Prachtig! Alleen toen ik een foto wilde maken vlogen ze weg.
Door Cora Vermeer

22 april 2020   

Reactie
Vandaag een supermooie zonnige dag. De route is mooi, grotendeels onverhard, oa door het natuurgebied in de polder Willeskop. Ook passeerden we boomgaarden en we hebben veel vogels gezien. Het stadje Montfoort is de moeite waard. Een echte aanrader!
Door Lucie en Jan

22 april 2020   

foto
Reactie
Vandaag een frisse neus gehaald binnen het blokje van Blokje Om. Wat een vogelrijkdom: o.a. kleine plevieren, purperreiger, wintertaling, de snelle vlucht van de rietzanger en de bruine kiek.
Door Hans en Mirjam

11 april 2020   

Reactie
Vroeg in de ochtend en hoor de stilte... Prachtig.
Door Hetty

1 juni 2018   

foto
Reactie
Mooie wandeling over graspaden met weidse uitzichten tussen wilgen en andere bomen. Heel veel vogels, incl kroost, prachtige gele lelies en dotters langs de kant en in het water. Jos bedankt, 't was een fijne dag.
Door Thea Ackema

1 februari 2016   

foto
Reactie
Op een onstuimige dag genoten van lange (tiend)kaden. Die vervelen nooit.
Een groep puttertjes vliegt op uit elzen.
Schuwe smienten strijken verderop weer neer in onstuimige golven die uiteenspatten tegen hun borst.
De wind blaast ook mij bijna om.
Door Hans Doorenbosch

27 april 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling veelal over graskaden en door een gebied dat als een walhalla voor vogels kan worden beschouwd. Op deze mooie koningsdag stond de koolzaad uitbundig te bloeien en zag ik een aantal ganzen met hun kuikens. Zeker een aanrader.
Door Thomas

16 maart 2015   

foto
Reactie
We hebben genoten van de mooie stukken natuur in deze route. Een eldorado voor vogelaars. Zelfs de ijsvogel liet zich in een flits zien. Aan het eind werden we vergezeld door een Smelleken met prooi, die steeds een stukje voor ons uit vloog.
Door Gert en Corrie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"