Mooi Muiderberg

11 km

Startpunt

Parkeerplaatsen langs Gerard Doulaan
Gerard Doulaan
1399 ES Muiderberg

coördinaten: N52.32570 E5.11250

Introductie

Waar een klein dorp groot in kan zijn, laat route Mooi Muiderberg u zien. Deze wandeling is opmerkelijk omdat ze door bos- en griendlandschap op miniatuurformaat voert. Het dorp houdt twee bosgebiedjes uit voorbije tijden in ere waarvan in een al 400 jaar lang echo's klinken. Ook wandelt u over gedeelten van inmiddels ingepolderde Zuiderzeedijk. Verder treft u veel water aan in de vorm van vijvers, poelen en het Gooimeer. Een deel van de wandeling biedt nog vrij uitzicht over het meer, dus niet vervuild door de aanblik op hoogbouw in Flevoland.
Omdat de Hollandse brug in de A6 zo hoog boven u uittorent, is er minder geluidsoverlast dan verwacht mag worden.

Praktische informatie

Parkeren kan ook, behalve op zaterdag, tegenover Googweg 6.
Het startpunt is bij bushalte Gerard Doulaan.
Bij de start is Hotel - Restaurant Het Rechthuis en onderweg komt u langs Strandpaviljoen De Zeemeeuw en bij Waterfront Restaurant Porterhouse. Klik op de links voor de openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Marijke Beumer.

6 reacties

4 april 2021   

foto
Reactie
Leuke afwisselende wandeling. Muiderberg is echt een leuk dorp om te wandelen. Een aanrader.
Door Hubert en Michel

26 juli 2020   

Reactie
Wat een heerlijke, afwisselende wandeling! Langs water, kleine bosjes, open gebied met schapen, we hebben genoten. Tip: De route komt langs een aantal strandjes, zwemkleding mee bij mooi weer.
Door Margreet

5 juli 2019   

Reactie
Mooie route op een prachtig zonnige dag. Veel afwisseling in weids uitzicht, bossen en water. Alleen het hele smalle spannende paadje was overwoekerd en hebben we maar even gelaten voor wat het was. Daardoor wel een stuk gemist. Komt vast nog eens. (Dit paadje is later uit de route verwijderd.)
Door Tikatus

24 juni 2018   

Reactie
Afwisselende tocht, soms verrassend en heel goed beschreven. Een aanrader voor bijvoorbeeld een zondagochtend met lunch bij het Rechthuis. Alternatieve paadje door het Naarderbos raden we in dit jaargetij af vanwege de anderhalf meter hoge brandnetels.
Door Karin en Gert Jan

17 februari 2018   

foto
Reactie
Weer mogen ervaren hoe gevarieerd ons land én deze route is. Wandelen langs het Gooimeer. Over de grasdijk tussen de schapen, mooi zonnig uitzicht en de nodige overstapjes: genieten! Indrukwekkend om te zien de grootste Joodse begraafplaats.
Door Greet en Lenie Damsma

10 februari 2018   

foto
Reactie
Mooi Muiderberg, dat was de vraag. En.... het is heel mooi daar. Een verrassende wandeling met veel gezichten. Genoten. Jammer dat het laatste stukje een beetje saai was.
Door Tineke Fieggen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"