Prof. Hentrichpad

wandelroute - 4 km

Deze wandeling loopt door het prachtige beekdal van de Uffelse beek die u ziet meanderen in het landschap. Dit beekdal heeft zich ontwikkeld tot een bloemrijk gras- en hooiland met o.a. bosbies, drienerfmuur, valse salie en gladde witbol. Langs de oever van de beek kunt u de knaagsporen van de bever aantreffen. Het pad is gerealiseerd tijdens de laatste ruilverkaveling, in samenwerking met Natuurmonumenten en de toenmalige gemeente Heythuysen. Het is vernoemd naar Prof. Hentrich, een Duits architect die het kasteel Groot Buggenum heeft gerestaureerd om het vervolgens in 1980, geheel ingericht, voor het symbolische bedrag van één gulden aan de provincie Limburg te verkopen.

Praktische informatie

Bent u minder goed ter been dan is deze korte route misschien een optie voor u om te wandelen want er zijn meerdere bankjes onderweg.

Startpunt Prof. Hentrichpad

Sint-Severinuskerk
Kerkplein
6096 AK Grathem

coördinaten: N51.19030 E5.85804
Met dank aan de routemaker(s) Henk van Cranenbroek en aan de controleur(s) Paul Strijbosch.

3 reacties

10 juli 2020   

foto
Reactie
Onderweg naar Zuid-Limburg even de benen gestrekt bij deze korte maar gevarieerde route. Het startpunt ligt dicht bij de A2 en bij het plaatsje Thorn (bekend van de wit geschilderde huizen).
Door Patrick

1 juli 2018   

foto
Reactie
Mooi kort rondje, vooral met die hitte die nu heerst. Onderweg krijg je veel informatie over de flora en fauna die je hier aantreft. Mooi zicht op de Uffelse beek van alle kanten. Zeker een aanrader!
Door Mario en Hans

3 mei 2017   

foto
Reactie
Op weg naar Zuid Limburg als pauze deze aardige wandeling gelopen. Langs het Hentrichpad is veel informatie te lezen over flora en fauna op mooi geïllustreerde bordjes.
Door Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"