Grensgeval

fietsroute - 46 km

Grensgeval is een gevarieerde fietsroute over rustige en deels halfverharde wegen rond het Noord-Limburgse Maasdal.
U start bij het horecaplein van Plasmolen. Een vriendelijke veerman zet u over de Maas, de grens tussen Limburg en Noord-Brabant. In het centrum van Cuijk kunt u genieten van een staaltje ouderwetse bouwkunst uit begin 1900: de Martinuskerk. De Maas volgend, rijdt u door het natuurgebied Maasheggen en komt u langs het indrukwekkende sluizencomplex bij Sambeek. Weer aan de andere kant van de Maas fietst u door de mooie Noord-Limburgse bossen van Maasduinen en via het voormalig Duitse Lijntje en de oversteek van de Niers bereikt u het Duitse Reichswald. Over de grensweg langs het Duitse Reichswald fietst u weer terug naar het startpunt.
Ook onderweg is er voldoende horeca.

Startpunt Grensgeval

Restaurant De Kombuis
Muldershofweg 5
6586 AG Plasmolen

coördinaten: N51.73670 E5.91953
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Ritha Jorna en Piet Jorna.

6 reacties

8 mei 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Gestart bij het sluizencomplex. Bij het langven op een bankje ons broodje opgegeten en genoten van de zwanen en de mooi bloeiende brem. Vlak voor 't einde van onze rit nog gepauzeerd bij 't Veerhuis in Oeffelt. Goed adresje.
Door JvG

20 september 2021   

Reactie
Hele mooie gevarieerde fietstocht. In de eerste helft werd het uitzicht wel regelmatig belemmerd door de hoge mais en hoge struiken. We hebben bij knooppunt 42 een stukje Reichswald meegepakt. Mooie dag geweest.
Door Myriam

14 augustus 2021   

foto
Reactie
Van het begin tot het eind genoten van deze afwisselende route. En 2 x met het pontje de Maas over. Mooi pauzebankje na ongeveer 29 km bij het Langven.
Door Patricia

31 maart 2021   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende tocht. Genieten van de natuurgebieden langs de Maas en als slot langs het Duitse Reichswald. Dit alles over fraaie fietspaden en landwegen. Opmerkelijk in deze coronatijd en mooi weer en volop rust en ruimte.
Door Marianne

24 november 2020   

foto
Reactie
Prachtige gevarieerde fietstocht o.a. langs de rivier de Maas. Wij vonden het sluizencomplex Sambeek interessant om te zien. Ook genoten we van het Reichswald. Een aanrader!
Door Joke en Jaap

12 oktober 2018   

Reactie
Hele mooie goed beschreven route met veel extra informatie.
Door Paul

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"