Grenzeloos Genieten

fietsroute - 49 km

Tijdens deze gevarieerde fietstocht maakt u aan het begin en het einde kennis met het fraaie Achterhoekse landschap in het grensgebied met Duitsland. Daar tussenin gaat de route voor meer dan de helft over Duits grondgebied.
De tocht begint in het boekenstadje Bredevoort en loopt door een prachtig landschap van bos, wei en boerenland naar de Duitse stad Bocholt. Deze plaats is in de categorie boven 50.000 inwoners de meest fietsvriendelijke gemeente van Duitsland. Laat u verrassen door het vele moois dat deze stad u te bieden heeft. U rijdt hier langs het riviertje de Bocholter AA door het centrum, verder rond de prachtige Aasee en dwars door het Stadtwald. Het bekende Textielmuseum ligt ook op de route. Over een oude spoorlijn en achter een kasteel langs leidt de tocht u over fraaie landweggetjes en paadjes weer naar Nederland en komt u via het bekenlandschap bij Aalten terug in Bredevoort.

Praktische informatie

De route kan ook gestart worden vanaf NS-station Aalten. De afstand wordt dan 4km meer.

U kunt de auto (schuin) tegenover Restaurant Bertram parkeren.
Na ruim 3km trappen bent u bij het Karpermeer met een mooi terras aan het water en cafetaria. Openingstijden: ma t/m za vanaf 11 uur, zo vanaf 10 uur.
In Bocholt is er volop gelegenheid een terrasje te pikken of iets te eten in een restaurant in het centrum.
In het Bocholter Stadtwald vindt u Ribhouse Texas. Geopend: wo - za vanaf 15 uur, zo vanaf 11 uur. Ma en di gesloten.
Enkele kilometers voor Barlo ligt Wasserschloss Haus Diepenbrock. Geopend: ma - vr 8-18 uur, za, zo en op feestdagen 9-18 uur.
In Barlo komt u langs Gasthof Wissing met Biergarten en terras. Geopend: ma - za vanaf 16 uur, zo vanaf 10 uur. Di gesloten.
Volg de linkjes voor het geval er gewijzigde openingstijden zijn.

Een bezoek aan het Textielmuseum (klik door naar Standorte/TextilWerk Bocholt) is aan te bevelen.

Voor gps'ers: de OpenFietsMap-Benelux loopt ver genoeg Duitsland in, dus de kaart van heel Duitsland downloaden is niet nodig.
Als u met de smartphone op pad gaat krijgt u ongeveer hetzelfde plaatje als de kaartjes die bij de route staan. Een kaart van Duitsland kopen hoeft in dit geval niet.

Waar mogelijk is gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Startpunt Grenzeloos Genieten

Hotel-Restaurant Bertram
't Zand 1
7126 BE Bredevoort

coördinaten: N51.94355 E6.61828
Met dank aan de routemaker(s) Jan ter Haar en Willy ter Haar en aan de controleur(s) Marga Verhagen en Jan Verhagen.

2 reacties

21 september 2022   

foto
Reactie
Leuke startplaats en in deze tijd van het jaar ook de opbouw van de lichtobjecten die Bredevoort Schittert met een reis rond de wereld als onderwerp heeft. Jammer dat we geen gelegenheid hadden om hier 's avonds van te genieten. De Saksische Boerderij levert een mooie foto op.
Door Marjan

2 september 2020   

foto
Reactie
Na een gezellige start in Bredevoort via het mooie natuurgebied Loohuis naar Bocholt gefietst. Veel verkeer in en rond Bocholt. Verrassende route langs het riviertje de AA en langs de Aasee. Terug in Nederland weer volop de rust van de Achterhoek.
Door Marianne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"