Weesper Mop

wandelroute - 23 km

Weesper Mop is een wandeling tussen en door twee vestingstadjes. De route begint met een stadswandeling van ongeveer drie kilometer door het historische stadje Weesp. Na het laatste bastion volgt u een paar kilometer de slingerende Vecht. Op weg naar Muiderberg passeert u de rand van het natuurgebied Naardermeer. Hoog op de grasdijk wandelt u langs het IJmeer naar het vestingstadje Muiden. Lange tijd heeft u zicht op het beroemde Muiderslot. In Muiden loopt u er over de vestingwal naar toe. Op de terugweg naar Weesp volgt u opnieuw de Vecht. Langs Torenfort Ossenmarkt en via het centrum van Weesp keert u terug bij het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan kunt u parkeren op het P+R terrein. Hier zijn wel kosten aan verbonden, een maximum bedrag per dag.

In Weesp vindt u op de Ossenmarkt Eeterij De Schalkse. In Muiderberg komt u langs Hotel Het Rechthuis. Aan de monding van de Vecht vindt u bij de Groote Zeesluis in Muiden Eethuys-Cafe Graaf Floris V. U kunt er dagelijks terecht vanaf 11 uur.
Museum Weesp is geopend op wo t/m zo van 13.30 uur - 17.00 uur. Misschien een idee voor een bezoek aan het eind van de route.

U wandelt ongeveer vier kilometer op een grasdijk. Kies dus een droge dag uit.

Elk laatste weekend van augustus staat Weesp in het teken van het Sluis- & Bruggenfeest. Dat betekent drie dagen feest in de binnenstad met allerlei live optredens, een vrijmarkt, braderie en andere evenementen.

Startpunt Weesper Mop

NS station Weesp
Stationsplein 1
1382 AD Weesp

coördinaten: N52.31220 E5.04410
Met dank aan de routemaker(s) Michel Deutekom en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

5 reacties

24 februari 2019   

Reactie
Mooie historische stadjes Weesp en Muiden in combinatie met natuur was fraai. Vooral het deel over de dijk langs het IJmeer was heel mooi.
Door Ger Stouten

4 juli 2018   

foto
Reactie
Weesper Mop gewandeld met de Wandelpool. Hoogtepunten van deze wandeling zijn de verrassende route door Weesp, het onverharde gedeelte bij het Naardermeer en natuurlijk de wandeling langs het IJsselmeer.
Door Ruud

10 juni 2018   

Reactie
Pluspunten van deze wandeling zijn: het eerste en en laatste stuk door Weesp, plaatsjes Muiden en Muiderberg, de grasdijk met uitzicht op Muiderslot en de haven van Muiden.
Door Sjaak

15 november 2017   

foto
Reactie
Echt een wandeling met verrassingen. Twee prachtige historische steden, de aansprekende fraai slingerende Vecht, een reepje Naarder- en Markermeer en de passage van de geweldige bouwtechnische kunstwerken langs de A1 snelweg. Een ware belevenis!
Door Piet Laan

20 maart 2016   

foto
Reactie
Leuk om twee vestingstadjes te combineren in één wandeling. Je ontkomt niet aan behoorlijk wat kilometers langs de Vecht. Maar het is rustig wandelen op de landweggetjes. De grasdijk langs het IJmeer was prima te doen. Mooi uitzicht!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"