Twente-Achterhoek

43 km

Startpunt

De Twentse Boerin
Stokkumervlierweg 8
7475 PK Markelo

coördinaten: N52.22330 E6.54504

Introductie

Deze fietstocht laat u volop genieten van de rust en de ruimte die het platteland van Twente en de Achterhoek u biedt. Langs het Twentekanaal gaat u richting Lochem over de landgoederen Ampsen en Verwolde. Op het landgoed Verwolde fietst u langs de dikste eik van Nederland en bewondert u Huize Verwolde. In de voormalige keuken van het huis is een theeschenkerij en u kunt flaneren in de kasteeltuin.
Door het landgoed Oranjewoud fietst u naar de Markelose broek en via het buurtschap Stokkum komt u weer terug bij de Twentse Boerin.

Praktische informatie

U kunt parkeren op het erf van de gastvrije boerin.
De route is eenvoudig bereikbaar vanaf station Lochem.
Langs de route zijn diverse horecagelegenheden.
Een paar keer fietst u over zandwegen. Bij droogte zijn deze soms moeilijk begaanbaar.
Met dank aan de routemaker(s) Joke Kottelenberg en aan de controleur(s) Anton van Duin, Hans Beumer en Lenny Beumer.

4 reacties

12 april 2022   

foto
Reactie
Alweer een prachtige lentedag met een schitterende afwisselende route door een mooi glooiend landschap. En niet alleen de "Dikke Boom" is bijzonder. Op de hele route staan prachtige bomen en in deze tijd van het jaar ook mooie bloeiende krentenbomen.
Door Lenny en Hans Beumer

21 april 2018   

foto
Reactie
Op een stralende lentedag deze fietsroute met veel plezier gecontroleerd. Een prachtige tocht met als markante punten de beide landhuizen, de Dikke Boom en de schitterende vijvers in het Oranjewoud. Mooie fietspaden door groen en langs water.
Door Willy en Jan

5 juli 2017   

foto
Reactie
Een verrassende route door Twente en de Achterhoek. De landerijen in de Achterhoek zijn toch kleinschaliger, of beeldden we ons dat alleen maar in. Hoe dan ook: mooi! Bijzonder waren de landgoederen met hun speciale parken.
Door Jannie en Henk

4 juni 2016   

foto
Reactie
Bij schitterend weer genoten van deze fraaie route door bos en boerenland. Door mooie landgoederen en langs prachtige vijvers gefietst, waar kikkers een zomerconcert gaven. Mooie weggetjes en paden. Echt een aanrader.
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"