Hoog Holten

wandelroute - 14 km of 17 km

De wandeling Hoog Holten gaat over de Holterberg, een fraai natuurgebied dat deel uitmaakt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. U wandelt door bos en over de heide. Hier kunt u genieten van prachtige vergezichten.
U komt ook langs de Canadese Begraafplaats Holten, een stukje Canada op de Holterberg. Een plek om bij stil te staan.
Als u de route niet inkort komt u ook langs een onderduikershut uit 1943.

Praktische informatie

Bij het station is een P+R terrein. Als dit vol is, zoek dan een plek op een van de andere parkeerterreinen. Deze zijn met borden aangegeven.

Tegenover het station vindt u Grand Café De Biester. Op di t/m zo geopend vanaf 10 uur.
Ongeveer 2km voor het einde is er een plein met enkele horecagelegenheden. Hier vindt u ook Natuurmuseum Holterberg.

Startpunt Hoog Holten

NS station Holten
Stationsstraat
7451 BH Holten

coördinaten: N52.28410 E6.42119
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Lidy Noorman.

30 reacties

11 mei 2024   

foto
Reactie
Wat een prachtige route in onze achtertuin op de grens van Salland en Twente. Wel jammer dat er zoveel bomen gekapt zijn, maar het wordt vast ook snel weer heel erg mooi. De route met hond aan de lijn gelopen, super goed te doen.
Door Lidy met hond Maes

16 november 2022   

foto
Reactie
De Holterberg in de herfst is een feest. Genoten van de kleurenpracht en diep onder de indruk van de Canadese begraafplaats.
Door Hettie en Arian

21 oktober 2022   

Reactie
Struinend over een zacht naaldentapijt, aan weerszijden geflankeerd door paddestoelen in alle kleuren en maten. Mooier wordt het niet!
Door Wil

20 september 2022   

foto
Reactie
En weer….. Elke keer weer genieten op deze best wel pittige route.
Heerlijk rustig en zoveel te genieten.
We zijn 5 uur onderweg geweest met de nodige pauzes en het genieten van al het moois. Op de eerste mooie Herfstdag 2022.
Door Harry en Marian

10 september 2022   

foto
Reactie
Imposant is natuurlijk de Canadese begraafplaats. En qua natuur is de route prachtig! Hier en daar bloeide nog wat heide. Het Kees Bospad is een leuk slingerpad door het bos. In het Numendal is het volop genieten.
Door Mieke

20 juni 2022   

Reactie
Gewoon 17 kilometer genoten!!
Door Myriam

17 juni 2022   

foto
Reactie
Deze mooie, afwisselende route gelopen op een zinderend hete dag. Gelukkig was er ook schaduw. Mooie, stille natuur. En stil werden wij van de Canadese begraafplaats, waar je niet anders kunt dan herinneren.
Door Merlijn

28 maart 2022   

foto
Reactie
Hele mooie route. Helaas was het wat nevelig en grijs, dus zagen we weinig op de top van de Holterberg. Toen het later alsnog zonnig werd, zijn we na de onderduikershut terug de berg opgelopen om alsnog van het uitzicht te genieten!
Door Marien

21 januari 2022   

foto
Reactie
Na wat vage sneeuw poolden wij deze wandeling met de onvermoeibare J. Moe, maar voldaan keerden wij huiswaarts, nagenietend van de winterse kale bossen en nevelige uitzichten op de 'berg'.
Door Hans Gouman

3 januari 2022   

foto
Reactie
We liepen vandaag de route voor de tweede keer en hebben opnieuw genoten. Juist bij enigszins nevelig weer zijn de vergezichten nog mooier: je ziet geen bebouwing op de achtergrond waardoor je de indruk krijgt van een oneindig heuvellandschap.
Door Annie en Ben van Lochem

21 november 2021   

foto
Reactie
En nog steeds een fantastische route om te lopen. Zeker in de herfst is het adembenemend mooi met al die verschillende kleuren in de natuur. Hondjes hebben ook genoten, wel aan de lijn hoor, dan blijft het voor iedereen leuk!
Door Lidy met hondjes Jaen en Aedel

19 november 2021   

foto
Reactie
Wat een supermooie route! Mooie paden, prachtige natuur en schitterende vergezichten. Een topper! Zelfs op deze sombere Novemberdag prachtige kleuren.
Door Joke, Piet en Renny

20 juni 2021   

foto
Reactie
Dit blijft 1 van onze favoriete routes! Geweldig. Deze keer met extra lus langs gedenkteken en onderduikershol. Indrukwekkend…
Door Marian en Harry

31 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende en prima beschreven route. Bossen, heide, het verre uitzicht op de Holterberg en later door het verrassende Numendal. Maar ook de Canadese Begraafplaats en een onderduikershut.
Door G.J. Meijers

8 april 2021   

foto
Reactie
Veel leuke kronkelpaadjes in de bossen (vooral die door Het Numendal is mooi). En het uitzicht bovenin de route over de heide vond ik prachtig. Hier staat ook nog eens een leuk bank-huisje om extra van het moment te genieten. We komen graag terug!
Door Sonja

5 december 2020   

foto
Reactie
Prachtige route (17 km.). Afgezien van de vergezichten waren we ook gecharmeerd van de wandeling door het "ravijn". Vandaag hoorden we niet alleen de melancholische roep van de midwinterhoorn in de verte, we spraken later ook nog de blaaster!
Door Annie en Ben van Lochem

8 november 2020   

foto
Reactie
Heerlijke, onverharde en onverwachte, paden. Ondanks dat het vandaag een hele drukke wandeldag was liepen we door de goede routekeus bijna altijd zonder drukte. En dat is in deze coronatijd een zeldzaamheid. Ook nog in dit schitterende landschap.
Door Guus

2 augustus 2020   

foto
Reactie
Prachtige route over vrijwel geheel onverharde paden. Goed beschreven. Voor herhaling vatbaar.
Door Irene

29 mei 2020   

foto
Reactie
En opnieuw genoten van deze prachtige route.
Nu met heerlijk zomerweer 👍
Door Harry en Marian

17 februari 2020   

foto
Reactie
Wat een prachtige route! Op de voor ons bekende Holterberg weer nieuwe mooie plekken ontdekt dankzij DMR. We hebben genoten.
Door Harry en Marian Ligtenbarg

30 november 2019   

foto
Reactie
Je loopt door prachtige bossen en langs heuvelachtige heidevelden. Op de top van de Holterberg kom je niet uitgekeken. En vergeet de mondiale geschiedenislessen niet te lezen. Een schitterende route die we graag 6 sterren zouden geven.
Door Loes en Theo van den Dool

5 april 2019   

foto
Reactie
Na heel lang weer eens deze route gelopen. Goh, wat wonen we toch mooi! Mijn auto stond bij de Canadese Begraafplaats, zo heb ik de lunch iets over de helft gepland. Best een slim idee toch? Hondjes, aan de lijn, liepen gezellig mee.
Door Lidy Noorman met hondjes Jaen en Aedel

25 mei 2018   

foto
Reactie
Vandaag een prachtige lentedag om deze route eens te lopen. Vanaf het station direct de natuur in. Veel fluitende vogels en stille paden onderweg. Verder prachtige vergezichten. De rododendrons stonden ook nog mooi in bloei. Aanrader deze route!
Door Marlies

5 mei 2018   

foto
Reactie
Heerlijk gewandeld in de bossen boven Holten en over de Holterberg. Prachtig uitzicht over de natuur in de omgeving. Nog een klein uitstapje aan de noordkant gemaakt. Een mooie route door bos en hei.
Door Jannie, Rita, Ellen en Henk

1 november 2017   

foto
Reactie
Zelfs op een wat donkere dag is deze tocht een lichtpuntje in je wandelbestaan. We hebben genoten van alle paadjes, heidevelden, paddenstoelen en uitzichten. Een echte aanrader!
Door Foeke Jan en Anneke

29 oktober 2017   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een schitterende omgeving. Mooie heidevelden, fraaie vergezichten en hier en daar een pittig klimmetje. Ook het pad door het Numendal (zie foto) is heel bijzonder. Het was wat druilerig, maar het was zeer de moeite waard.
Door Jan en Agnes Disco

7 juli 2017   

foto
Reactie
Wat een pracht route door een uniek natuurgebied. Goed beschreven en uitstekend bewandelbare route. Vooral het stuk naar de schuilhutten is schitterend. Mooie heidevelden en prachtige vergezichten.
Door Marion en Fred den Hertog

14 januari 2017   

Reactie
Wat een heerlijke winterwandeling! Na de koffie bij "De Biester" op pad, mooie paadjes, prachtige uitzichten, genieten. Ivm met de weersvoorspelling de route ingekort tot ruim 10 km. Deze gaan we zeker nog eens doen.
Door Joke, Piet en Renny

11 februari 2016   

foto
Reactie
Na een kop koffie (met koek!) bij Café De Biester hadden we een schitterende wandeling met Janneke. De schuilhut was een prima lunchplek, naar believen uit de wind of in de zon. Op deze plek had je een geweldig uitzicht. Een aanrader deze route!
Door Frits Talsma

2 januari 2016   

Reactie
Prachtige aanwinst op de Sallandse Heuvelrug. In de maanden augustus of september kom ik zeker nog eens terug als de heide in bloei staat! Ook met de hond heel goed te doen, wel aanlijnplicht. En ook Woody's even aandoen voor de inwendige mens.
Door Lidy met hond Jaen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"