Sporen van Vincent

18 km

Startpunt

Café De Kruik
Hoekstraat 52
5674 NP Nederwetten

coördinaten: N51.49162 E5.52093

Introductie

Deze wandeling leidt u door het kleinschalige landschap en langs de boerenhoeven waar Vincent van Gogh zijn inspiratie vond voor vele mooie kunstwerken. U wandelt door natuurgebieden die heel bijzonder zijn. Een bezoek aan het kleine maar rijke Ruweeuwsels is vooral in het vroege voorjaar een verrukking. Een wit tapijt van duizenden bosanemonen maakt het bos dan sprookjesachtig mooi. Verder kunt u volop genieten van de Hooidonkse Akkers, de natte natuurparel Heerendonk en het Nuenens Broek, waarover Gerard van de Maasakkers ooit een liedje schreef.

Praktische informatie

De horeca aan het begin van de route is op wisselende tijden open. Bel de eigenaar als u zeker wilt zijn van een kopje koffie.
Wanneer u de wandeling vroeg begint en geïnteresseerd bent in Van Gogh, kunt u de dag afsluiten met een bezoek aan het Vincent van Gogh Village Nuenen.

Omdat de route hier en daar nogal nat kan zijn is waterdicht schoeisel wenselijk in de natte tijd van het jaar. Evenals muggenwerend middel.
Met dank aan de routemaker(s) Riet Machielsen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

4 reacties

15 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie, gevarieerde route. Op sommige plekken hinder van overhangende braamstruiken.
Door Niek Sanders

10 januari 2021   

Reactie
Prachtige route. Veel modder in het rondje vlak bij Gerwen.
Door J. M.

8 september 2018   

Reactie
Een erg leuke en afwisselende wandeling met veel interessante weetjes over de natuur en de geschiedenis. Het is een echte Brabantse ontdekkingstocht buiten de geijkte gebieden. Aanbevolen !
Door Loes en Theo van den Dool

17 juli 2016   

foto
Reactie
Bij deze route, waar het niet ontbreekt aan boerderijen, worden de erven van deze boerenhoeven afgewisseld door diverse natuurgebieden. Prima Brasserie (De Kruik) in Nederwetten.
Door Jose Smits en Wim Groot Kormelink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"