Geheimen van een verloren Eiland

wandelroute - 10 km

Een wandeling op het voormalige eiland Schokland. De route brengt u van Middelbuurt naar het Noorden, naar de vroegere haven van Schokland en naar het Schokkerbos met de gesteentetuin. Van daar gaat u verder zuidwaarts naar de vuurplaat en de ruïne van de kerk van Ens. Vervolgens wandelt u over het fietspad terug naar het museum. Een wandeling met een beetje cultuur maar vooral veel natuur.

Voor vogelaars is de route in het voorjaar extra interessant omdat de vele weidevogels in het omringende gebied vanaf de wandelpaden vaak goed te zien zijn

Praktische informatie

Klik voor de openingstijden van Museum Schokland op de link. Het Museumrestaurant Schokland is ongeveer op dezelfde tijden geopend.
Onderweg passeert u zorgboerderij Hof van Schokland, open ma t/m vr van 10 tot 16 uur en za van 10 tot 15 uur.
De openingstijden van het bezoekerscentrum van De Gesteentetuin staan eveneens op de website.

Startpunt Geheimen van een verloren Eiland

Parkeerterrein Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland

coördinaten: N52.63430 E5.77763
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Rina Gerritsen en aan de controleur(s) Ruud Koppendraaier en Ellen Koppendraaier.

10 reacties

2 juli 2024   

Reactie
Een aardige 10 km route rond Schokland. Aan te raden is het om de route met lange broek te lopen door de vele en hoge brandnetels.
Door Carolien

9 maart 2022   

foto
Reactie
Heel apart om op een voormalig eiland te lopen. Het bos is verrassend mooi. Verder wel wat veel rechte stukken maar dat kan ook niet anders. Door de infoborden leer je veel over de historie.
Door Ellen

22 juli 2021   

Reactie
Mooie afwisselende route. Hoog gras en veel hoge brandnetels op en langs de verschillende graspaden bemoeilijkte soms de wandeling.
Door Eric van der Steenhoven

6 november 2020   

foto
Reactie
Bijzonder om zo langs de rand van een voormalig eiland te lopen en de contouren nog zo goed te kunnen zien. Mooie combi van natuur en cultuur waarbij de borden die het Flevolandschap heeft geplaatst veel toevoegden.
Door Angelique en Jeannette

23 mei 2019   

foto
Reactie
Veel muggen en gras tot aan je heupen, maar mooi was het er wel! Goed beschreven, we zullen volgende keer ook goed lezen 😕.
Mooie avondwandeling met prachtig licht.
Door A en A

8 april 2018   

foto
Reactie
Wat een mooie en afwisselende route. Een aanrader!
Door Trudi

25 oktober 2017   

foto
Reactie
Met een wandelpool deze route gelopen. Vanwege oogsttijd en regen op voorafgaande dagen, was het eerste deel van de route moeilijk begaanbaar. Toch hebben we genoten van de wandeling.
Door Luuk Jacobs

12 augustus 2015   

foto
Reactie
Vandaag een heerlijke wandeling gemaakt op Schokland. Zeer afwisselend, leuke route en bovendien heel leerzaam. Het was goed lopen met Luuk en en de rest van de groep mensen. Het weer was prima en wat is Nederland mooi!
Bedankt Luuk !
Door Thea Ackema

12 augustus 2015   

Reactie
Een mooie( struin)route gelopen met goed verzorgde info over de geschiedenis van een verdronken stukje Nederland. Verrassende dingen gezien en gelezen. Tevens was de natuur ook afwisselend, dus zeer de moeite waard. Luuk, het was super.
Door Marian Bekker

17 juni 2015   

foto
Reactie
Heel bijzonder is het om tijdens deze wandeling het polderachtige heden en het imponerende verleden rond dit voormalige eiland in je op te nemen. Uitermate boeiend en verrijkend waarbij de historie duidelijk tot leven komt.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"