Op naar Abcoude!

wandelroute - 24 km

Deze lijnwandeling leidt u van NS station Hilversum Media Park naar NS station Abcoude door een landschap vol variatie. Het lijkt wel alsof de route daardoor in etappes is verdeeld. Door het Spanderswoud wandelt u naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten. Vandaar gaat het door een weiland in de Ankeveense polder en over een kade tussen de Ankeveense plassen door. Over rustige landweggetjes wandelt u langs de Vecht naar de fietspont Nigtevecht - Nederhorst den Berg. Na het pontje over de rivier gaat u naar de Liniebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Via Fort Nigtevecht komt u bij het Gein. De laatste etappe wandelt u ruim 2km langs dit idyllische riviertje naar Abcoude. Langs Fort bij Acoude en door het dorp loopt u naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u parkeren langs de straat bij de Noorderbegraafplaats: Laan 1940-1945 2, 1222 NL Hilversum. Het duurt met de trein echter wel een uur om vanaf Abcoude terug te keren naar Hilversum Mediapark.

Let op: erg belangrijk is Fietspont Nigtevecht - Nederhorst den Berg. Daar komt u na ongeveer 16km aan. De vaartijden zijn onlangs verruimd. Maar in sommige periodes zijn er overdag beperkte vaartijden. Op za en zo kunt u er bijna het hele jaar van 12.00 tot 17.30 uur mee overvaren.

Er zijn voldoende horecagelegenheden: op het Media Park vindt u Bar Boon, een eetwinkel/espressobar, van ma t/m wo geopend van 8 - 16 uur, op do en vrij tot 18 uur.
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek is op di t/m zo geopend van 10 - 17 uur, Naast het bezoekerscentrum ligt Café restaurant Brambergen, dagelijks geopend van 10 - 20 uur.
In Ankeveen passeert u o.a. Restaurant LEKR.
De Witte Dame in het voormalig stationsgebouw van Abcoude is op maandag gesloten.
Horecagelegenheid De Eendrachtin Abcoude is dagelijks vanaf 8 uur geopend. Op za en zo vanaf 9 uur.

Let op: gedurende drie dagen in juli vindt jaarlijks Buitenfestival Wonderfeel plaats op Buitenplaats Boekesteyn. Ga de route dan niet wandelen.

De wandeling is het mooist op een zonnige dag. Na een periode met regen kunnen sommige paden wat modderig zijn.

Startpunt Op naar Abcoude!

NS station Hilversum Media Park
Noorderweg 229
1221 AB Hilversum

coördinaten: N52.23760 E5.17414
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

2 reacties

20 november 2020   

foto
Reactie
Dit is een mooie, afwisselende route. Ik heb er enorm van genoten. Het pad langs de Ankeveense plassen kan wel glibberig zijn bij regen. Buiten het zomerseizoen moet je rekening houden met de beperking van het pontje maar de route is de moeite waard.
Door Anke Hofstede

13 juli 2019   

foto
Reactie
Wat is er onderweg veel te bewonderen aan natuurschoon, bossen, waterpartijen en bouwtechnische kunstwerken uit het heden en verleden. Kortom een uitdagende en gevarieerde wandeling die geen moment verveelt. Van harte aanbevolen.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"