Bestemming Posthuys

22 km

Startpunt

Hotel Zeezicht
Havenweg 1
8899 BB Oost-Vlieland

coördinaten: N53.29650 E5.07379

Introductie

Vlieland is een klein eiland, dat bovendien per fiets slechts voor de helft bereikbaar is. Met deze afwisselende fietsroute krijgt u in een dag een goed beeld van het eiland. Mooie bossen, wat kleine heideveldjes, uitgestrekte duinvalleien en op veel plaatsen zicht op vogelkolonies.
U passeert bovendien enkele bijzondere café-restaurants, een gerestaureerde eendenkooi en een aandoenlijk drenkelingengraf. Onderweg kunt u op twee plekken een stukje wandelen.

Vanaf het Posthuys kunt u de fietstocht onderbreken voor een prachtige wandeling om de vogelrijke Kroon's Polder en langs het Posthuiswad. Terug loopt u over het strand. Houd er rekening mee dat de paden modderig kunnen zijn. Meer informatie over de 8km lange, gemarkeerde wandeling vindt u op de site van Staatsbosbeheer.

Op de terugweg langs het wad komt u kunt u een mooi en stil rondje van zo'n 500m wandelen rond de prachtig gerestaureerde Oude Kooi. Meer informatie over de Oude Kooi vindt u op de site van Kooikersvereniging.

Praktische informatie

Hotel Zeezicht is dagelijks geopend vanaf 8 uur tot 's avonds laat.
Na ongeveer 6km kunt u even van de route afwijken voor een terrasje aan het strand bij Strandpaviljoen 't Badhuys, dagelijks geopend vanaf 10 uur en in juli en augustus vanaf 9 uur.
De horeca halverwege, Hotel Posthuys is geopend di-zo van 9-17 uur. In de maanden juli en augustus zijn ze ook op maandag geopend.
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Zwijgers en Dorien Koppenberg en aan de controleur(s) Joke Baardemans en Jos Baardemans.

2 reacties

8 oktober 2022   

foto
Reactie
Prachtige dag in oktober; zon, wind, water en wolken. Genoten van het fietstochtje. Pik vooral ook de schitterende wandeling rond de Kroonpolder mee!
Door Wolter Strijker

9 mei 2022   

foto
Reactie
Een mooie fietstocht die heel het eiland rondgaat. We hebben ook de wandeling rond Kroon's Polder gedaan. Prachtig. En ook de Oude Kooi is een rondwandeling meer dan waard.
Door Joke en Jos

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"