Hoog Buurlose Heide

31 km

Startpunt

Restaurant Kootwijkerduin
Nieuw Milligenseweg 53
3775 KR Kootwijk

coördinaten: N52.19290 E5.78051

Introductie

Deze mooie, pittige fietstocht op de Veluwe voert u over slingerende en glooiende fietspaden, langs statige beuken, kaarsrechte dennen en grillige eiken. U koerst dwars door de Hoog Buurlose Heide en passeert tweemaal de schaapskooi op Hoog Buurlo. Met een kleine verlenging kunt u even een kijkje nemen in het mini-dorpje Radio Kootwijk. Van hieruit werden in 1929 de eerste radio-uitzendingen verzorgd en ontvangen.

Praktische informatie

Het beste parkeert u op de grote parkeerplaats, vlakbij bij de op- en afrit van de A1, circa 200m voor het startpunt. Vanaf hier fietst u naar het startpunt Restaurant Kootwijkerduin.
Sommige stukjes kunnen, door de zanderige ondergrond, wat moeilijker te fietsen zijn. Mogelijk moet er dan een klein stukje gelopen worden.
In Bospaviljoen 't Leesten is van Staatsbosbeheer Informatiecentrum 't Leesten gevestigd. Daar treft u ook Brasserie 't Leesten aan; klik op de links voor de actuele openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

7 reacties

6 februari 2023   

foto
Reactie
Een prachtige tocht door zandverstuivingen, heide en bossen. Pittig door de diverse klimmetjes.
Door Joke en Jaap

12 september 2022   

foto
Reactie
Vandaag nog maar weer eens deze mooie en afwisselende route gefietst.
En wat hebben we weer genoten. Ook waren we totaal verrast door het nieuwe en veel grotere en moderne paviljoen met brasserie 't Leesten. Zeker een aanrader.
Door Elfra

10 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie route. Ondanks de warmte goed te doen. Onder de bomen was het koeler. Wij parkeerden de auto op 't kleine parkeerterrein in het bos, bij de schaapskooi (waar de route over heen gaat). Gepauzeerd bij Bospaviljoen 't Leesten. Nieuw en mooi geworden!
Door JvG

31 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige fietstocht over de Veluwe. Niet te lang, maar met wat klimwerk, voldoende om een tevreden gevoel te hebben. Onderweg ook even genoten van het Leesten. Absoluut de moeite waard.
Door Lenny en Hans Beumer

26 april 2017   

foto
Reactie
We fietsten deze prachtige route al diverse keren en elke keer was het weer genieten. Maar nu de route ook beschreven is, een wildobservatiepost en een leuke pauzeplek is toegevoegd is deze fietsroute echt af. Een echte aanrader.
Door Ellen en Frans

19 augustus 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een stel oude muziekvrienden van het Trompetterkorps der Artillerie 1964-6 deze erg mooie route gefietst en wat hebben we genoten, super.
Door Franske

10 juli 2016   

foto
Reactie
Door en langs heidevelden met zandverstuivingen. Hier en daar begint er al een plukje heide paars te kleuren. Langs de schapenkooi en door de bossen. Een prachtige tocht over en door het Veluwse landschap. De Kathedraal (voormalig zendstation Radio Kootwijk) is te bezoeken.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"