Bantam, Boekesteyn, Burgh en... Bos

wandelroute - 10 km of 15 km

De wandeling begint met een bezoek aan de fraaie buitenplaatsen 'Schaep en Burgh' en 'Bantam'. De route gaat daar door een parkachtig landschap aangelegd in de Engelse stijl. U kunt genieten van statige bossen met kronkelende paadjes en idyllische waterpartijen. Daarna volgt een ontdekkingstocht door het soms mysterieuze Spanderswoud waar zo veel mogelijk onverharde eenmanspaadjes worden gevolgd. Halverwege, bij zanderij Crailoo, stapt u daarbij over een wonderschoon vlonderpad. U sluit de wandeling af met een rondgang door het park van de buitenplaats Boekesteyn.

Praktische informatie

Vanaf zowel het NS station Hilversum als Naarden-Bussum is het startpunt met de bus bereikbaar; uitstaphalte Klapbrug, ´s Graveland. Daarvandaan is het 500m lopen naar het startpunt.

Parkeren is gratis voor leden van Natuurmonumenten die ter plaatse de QR code op hun ledenpas scannen. Bent u geen lid, dan betaalt u € 1,75 per uur met een maximum van € 7,00 per dag.

Het startpunt is Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, di t/m zo geopend van 10 - 17 uur.
Horeca: naast het startpunt ligt Café-Restaurant Brambergen, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Halverwege kunt u Eetcafé ´t Pandje bezoeken, elke dag vanaf 11 uur geopend.

Let op: gedurende drie dagen in juli vindt jaarlijks Buitenfestival Wonderfeel plaats op Buitenplaats Boekesteyn. Ga deze route dan niet wandelen.

Startpunt Bantam, Boekesteyn, Burgh en... Bos

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54-b
1243 JJ 's-Graveland

coördinaten: N52.25100 E5.12329
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Quirine en Bruun Feijen.

12 reacties

17 juni 2022   

Reactie
Mooie en afwisselende route door parken, bos en enkele kleine heidevelden. Bijna alleen onverharde paden!
Door Bruun en Quirine Feijen

8 november 2020   

foto
Reactie
Vanmiddag was het volop genieten van de 10km wandeling. Wat is dit toch een prachtig gebied! Helaas was het wel erg druk op deze mooie herfstdag. Maar gelukkig zitten er voldoende paadjes in de route waar niemand komt:)
Door Mieke

4 juli 2020   

foto
Reactie
Op een natte winderige zaterdag deze prachtige gevarieerde route gelopen. Amper last gehad van wind en regen dankzij de vele mooie oude bomen. Super route, dank aan de makers!
Door Liesbeth

17 mei 2020   

Reactie
We hebben de 10 km gelopen. Heel afwisselend: park, bos, open vlaktes, heide, water en veel bankjes om lekker te genieten. Dank aan de routemaker.
Door Georgette

10 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een mooiste mooie route is dit zeg, echt een aanrader. Dank aan de routemaker.
Door Hans en Els

8 september 2019   

foto
Reactie
Weer een hele mooiste route. Zeer afwisselend, goed beschreven en ondanks de zondagse drukte in het Gooi toch een rustige wandeling door de keuze om buiten de gebaande paden te blijven. Een aanrader!
Door Karin en Gert-Jan

19 januari 2019   

foto
Reactie
Super wandeling, veel afwisseling en heerlijke eenmanspaadjes. Een wandeling voor elk jaargetijde. Het moet hier steeds op een andere manier prachtig zijn. Vandaag met vorst. Heerlijk, bedankt René!
Door Thea Ackema

18 januari 2019   

Reactie
Wat een prachtige wandeling. Ik heb de korte variant gelopen op een heldere, koude winterdag. Denk dat deze wandeling in de zomer ook prachtig is. Uitermate geschikt om met de hond te lopen. Een aanrader.
Door Franciska

3 januari 2019   

Reactie
Mooie route midden-Nederland, het Gooi.
Let wel op dat honden op de terreinen van Natuurmonumenten (Bantam, Schaep en Burg, Boekesteyn) aangelijnd moeten zijn!! Alleen in het Spanderswoud en de Franse Kamp mogen honden los lopen.
Door Coby Goorhuis

25 december 2018   

Reactie
Leuke route met de afwisseling van parklandschap en bos. Route is zeer geliefd als hondenuitlaatgebied. Er waren zeer veel honden en hun baasjes. Als je niet op honden bent gesteld is deze route een afrader.
Door Ellen

25 december 2018   

foto
Reactie
Nieuw zijn voor ons de heuveltjes en de paden langs open vlaktes. Er waren meer wandelaars op deze mooie 1e kerstdag. Maar niet op het smalle bospad waar we minutenlang de schuwe zwarte specht aan het werk zagen.
Door Hans en Mirjam

8 november 2018   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling in een gebied waar we toch al een aantal routes hebben. De routemaker is er in geslaagd om veel onbekende paadjes te gebruiken. Met dit mooie herfstweer is het een dag genieten, de hele tocht is een lust voor het oog!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"