Oh, oh, Oosterschelde!

36 km of 58 km

Startpunt

Parking de Duikplaats
Oude Zeedijk - kruising Kokuitsweg
4474 NA Kattendijke

coördinaten: N51.51680 E3.98444

Introductie

Fietsen op Zuid-Beveland. Deze fietstocht voert u over de dijk van de Oosterschelde naar de Wilhelminapolder en de sluis bij het Goese Sas. Via het vestingstadje Goes, met een pittoresk haventje, markt en kerk fietst u richting Kapelle. Na deze plaats passeert u de imposante sluis bij Hansweert. Als vogels u interesseren zijn de moergebieden van Kapelle en Yerseke het waard om een kijker mee te nemen. In Yerseke kunt u bij het haventje van de beroemde mosselen genieten. Fietsend langs de Oosterschelde en het kanaal door Zuid-Beveland komt u bij het buiten gebruik zijnde sluizencomplex van Wemeldinge. Door dit mooie plaatsje toert u terug naar de Oude Zeedijk.

Praktische informatie

Het startpunt is een ruime, gratis parkeerplaats. In de zomer kan het er druk zijn met duikers. Er zijn ook parkeerplaatsen naast de rijweg.
Als u met de trein wilt reizen (en een OV-fiets) stapt u uit in Goes. U start dan ongeveer halverwege de route.

Horeca vindt u bij het Goese Sas: Cafe Restaurant Het Loze Vissertje. In Goes zijn vele horeca gelegenheden aan de route. Halverwege de route is er Hotel Café Restaurant De Zwaan. Breng in Yerseke een bezoek aan De Viskêête. Te vinden aan de jachthaven.
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

2 reacties

19 april 2023   

foto
Reactie
Erg mooi en afwisselend fietsen, met in het voorjaar als extra de bloesem bij Kapelle. Oesters eten in de Viskêête is een bijzondere ervaring. Op de foto de twee molens van Wemeldinge
Door A. van de Kerkhof

15 februari 2023   

Reactie
Op een bijna lenteachtige dag in februari deze route gefietst. Op deze route zie je veel wat Zeeland te bieden heeft: een deel langs de Oosterschelde met veel vogels op het droog gevallen gedeelte, de mooie stad Goes etc. Zeker een aanrader!
Door Bert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"