Fort de Roovere

wandelroute - 13 km

Deze wandeling voert u afwisselend door bossen en stuifduinen en langs restanten van de West-Brabantse Waterlinie, die prachtig ingebed liggen in de omgeving. Ook de zeer bijzondere houten voetbrug bij Fort de Roovere, ook wel Mozesbrug genoemd, is in het traject opgenomen. Het is sterk afhankelijk van de windsterkte en -richting of u hinder ondervindt van de nabijgelegen snelweg.
Eind mei 2021 is de route veranderd en gaat nu ook door het dal van de onlangs heraangelegde Kraggebeek.

Praktische informatie

Op de route vindt u volop horeca. Boerderijwinkel Den Hof met terras en koffiehoek in de winkel. Brasserie De Berk ligt ongeveer halverwege de route. De foyer van manege De Paardenhoeve is ook geopend voor passanten. En ten slotte vindt u op het terrein van Fort de Roovere De Schaft.

Startpunt Fort de Roovere

Monkey Town/Eeterij de Melanen
Langstraat 5
4661 SE Halsteren

coördinaten: N51.52210 E4.28722
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Niek Sanders.

15 reacties

19 april 2023   

foto
Reactie
Zeer mooie, afwisselende wandeling. Heerlijk zonnetje!
Door Niek Sanders

2 mei 2022   

foto
Reactie
Prachtige route over onverharde paden. De beschrijving van de route was duidelijk. Natuurlijk hebben we de Pompejustoren beklommen voor een weids uitzicht. De Mozesbrug is heel mooi gemaakt.
Door Jaco en Janet

28 januari 2022   

foto
Reactie
Hele leuke afwisselende route!!
Wij parkeerden stukje vd route af op Landgoed Buitenlust (bij de kerk) en hebben heeeeerlijk geluncht bij De Berk aan idyllisch strandje.
PS: ik vond het zachte geluid vd weg op sommige stukjes zeker niet storend.
Door Sonja

23 januari 2022   

foto
Reactie
Fraaie route langs oude (17e eeuwse) en zeer recente kunstwerken. De moeite waard. Hier en daar wel oppassen voor mountainbikers !
Door Hans

31 oktober 2020   

Reactie
Prachtige en afwisselende wandeltocht. Beschrijving was goed. Zal deze tocht in een ander jaargetijde zeker nog een keer lopen.
Door Henny en Simone

11 juni 2020   

Reactie
Hele mooie route al een keer of zeven gelopen bij elk type weer.
Door Ruud

15 april 2020   

foto
Reactie
De Bergse Heide (4) heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan, meer water en stuifduinen. De leuke oversteek via de 'Mozes'brug lukte nu wel. Na beklimming van uitkijktoren ‘Pompejus’ was de beloning een prachtig uitzicht over bos en slotgracht.
Door Tiny en Harm

2 oktober 2018   

Reactie
Prachtige wandeling, heel gevarieerd en zelfs met matig weer, miezer regen later droog, valt er veel te genieten.Bijna alles onverhard. De route beschrijving is heel gedetailleerd en accuraat.
Door Bert van der Knaap

5 april 2018   

Reactie
Afwisselende route, ook voor kinderen geschikt (Fort). Niet voor wandelaars die van rust houden (geluid verkeersweg).
Door Kees

3 maart 2018   

foto
Reactie
Een mooie gevarieerde wandeling. Vandaag met sneeuw en ijs. En de nieuwe uitzichttoren Pompejus maakt deze wandeling helemaal compleet!!
Door Marijke Uriot

21 februari 2018   

Reactie
Toen ik de route op de site zag, dacht ik dat lijkt me niet zo geweldig zo vlak langs de snelweg. Nu ik de route gelopen heb denk ik er toch anders over. Mooie route, erg afwisselend met bos, waterpartijen en stukje stuif zand. Pluim voor routemaakster.
Door M.F. Sinke

13 februari 2018   

foto
Reactie
Fort de Roovere, altijd goed voor een fijne wandeling! Met droge voeten de overkant bereiken via de onder water staande 'Mozesbrug' ging niet lukken. Spectaculair: de nieuwe theateruitkijktoren ‘Pompejus’ met 141 traptreden en prachtig uitzicht!
Door Tiny en Harm

3 februari 2017   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende route. Over de voetgangersbrug naar Fort Roovere lopen lukte niet. Deze stond onder water, maar om de slotgracht heen lopen lukte wel.
Door Elly

1 oktober 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door een verrassend glooiend landschap in het westen van onze provincie. De mooie doorkijkjes, zandverstuiving en af en toe een pittg klimmetje gaven het gevoel van vakantie. Plus punt; volop horeca langs de route.
Door Nicole

8 juni 2016   

foto
Reactie
We liepen hem al in herfst en winter. Nu in (bijna) zomer. Elke keer een verrassende route! Het witte bruggetje (éven genieten op het bankje aan de overkant!), de fotogenieke Waterliniebrug, de hoge wal en helemaal TOP: de voetbrug door het water!
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"