In onze Hofstad

11 km

Startpunt

NS station Den Haag Centraal
Kon. Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

coördinaten: N52.08120 E4.32402

Introductie

Natuurlijk leidt deze stadswandeling u langs plekken die nationaal (en internationaal) bekend zijn. Maar ook bezoekt u Haagse hofjes en wandelt u langs minder bekende kerken en paleizen. U zult verrast opkijken naar de ‘wolkenkrabbers’ die tegenwoordig de skyline van Den Haag bepalen. En verder heeft u alle tijd om te flaneren door de chique winkelstraten en de grandeur te proeven die je van een regeringsstad mag verwachten.

Praktische informatie

Vanwege werkzaamheden in het begin en aan het eind van de route (verbouwing Binnenhof) is het nodig naast de beschrijving ook het eerste kaartje mee te nemen om te zien hoe u om kunt lopen.
Vooral in het eerste en laatste gedeelte van de route komt u veel horeca tegen.
Tip: neem, als u de gps-route volgt, een print van de beschrijving mee voor informatie over de bezienswaardigheden.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Jeannette Courtz.

3 reacties

11 november 2023   

foto
Reactie
Een mooie stadsroute. Niet alleen door het drukke stadscentrum maar ook door rustige buurten en een stukje bos. Je leert de stad goed kennen door alle wetenswaardigheden.
Op de foto "Haagse Harry".
Door Roelof en Jeannette

18 april 2021   

foto
Reactie
Op een zondag hebben we in de stralende zon deze route gelopen. Het was echt de moeite waard. Afwisselend en leerzaam. Leuke weetjes en duidelijke route.
Door Hubert, Michel, Irene en Laurice

14 april 2017   

foto
Reactie
Een stadswandeling vol afwisseling. Voor mij met veel onbekende plekken. Leuk dat juist het mooie Binnenhof pas aan het eind van de route zit. Mooi te combineren met een bezoek aan het Mauritshuis. Hierbij een foto van het idyllische Hooftshofje.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"