Kraggenburg & Waterloopbos

wandelroute - 17 km

Kraggenburg & Waterloopbos is een afwisselende rondwandeling over grotendeels verharde paden, die begint en eindigt bij Hotel Restaurant Van Saaze in Kraggenburg. U wandelt door besloten bossen, heeft een indrukwekkend vergezicht in het open agrarisch landschap en verrassende uitzichten vanaf de dijken.

Praktische informatie

In verband met een zelfbedieningspont over de Zwolse Vaart is deze rondwandeling alleen mogelijk tussen medio maart en eind oktober.
Bij het startpunt is bushalte Kraggenburg.
De openingstijden van HCR Van Saaze vindt u op de website. Na circa 15km bent u bij Het bezoekerscentrum van het Waterloopbos. Daar is ook de aantrekkelijke horecagelegenheid Paviljoen Het Proeflab. Raadpleeg ook deze websites voor de openingstijden.

Startpunt Kraggenburg & Waterloopbos

HCR van Saaze
Dam 16
8317 AV Kraggenburg

coördinaten: N52.66440 E5.89832
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs, Jan Frederik Lubbers, Ruud Koppendraaier en Ellen Koppendraaier en aan de controleur(s) Piet Laan.

2 reacties

5 maart 2021   

Reactie
Mooie wandelroute door de NOP (Noord Oost Polder), het oude, nieuwe land. Bossen en vergezichten en geschiedenis. Lopen over de bodem van de Zuiderzee. Een aanrader.
Door Cornelieke en Joke

11 september 2015   

foto
Reactie
Wat is dit toch een aparte belevenis: zo'n hedendaagse wandeling met diverse tastbare herinneringen aan het waterrijke Zuiderzee verleden. Een ware ontdekkingstocht.
Warm aanbevolen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"