Het Burgumermar rond

wandelroute - 44 km

Tijdens deze tweedaagse wandeling ontdekt u het landelijk gebied rond het Burgumermar (Bergumermeer) met haar glooiingen en zandruggen. De rust, de weide- en watervogels en de ruimte, maken deze meerdaagse tot een unieke ervaring in Nederland. De eerste dag wandelt u door bos en wei, maar ook langs houtwallen, vaarten, beekjes, kanaal en meer. Na 21km arriveert u in het pittoreske dorpje Eastermar (Oostermar). Op dag twee overbrugt u 23km. De route brengt u vlak langs het door veenafgraving ontstane meer De Leijen en door een moerasachtig gebied en langs het lintdorp De Tike. Naar Burgum (Bergum) moet u helaas wat meer over asfalt (en een stukje bij een drukke weg) lopen. Via het gezellige centrum van dit dorp keert u terug naar het startpunt.
Op sommige plaatsen van de wandeling kunnen de paden soms drassig zijn.

Praktische informatie

Het is toegestaan om uw auto een nacht op het parkeerterrein van Nieuw Toutenburg te parkeren.
Het startpunt van de wandeling is niet per OV bereikbaar. Burgum is echter per OV uitstekend bereikbaar. In en ten zuiden van Burgum (N 356) is er tot drie keer per uur busvervoer. Om in Burgum de wandeling te beginnen kiest u halte gemeentehuis. Ook in Noardburgum, halte Nieuw Toutenburg (uur verbinding), kunt u starten. Eastermar is per OV bereikbaar met een Opstapper uit Burgum.

Er zijn weinig horecagelegenheden onderweg. Dus neem genoeg proviand mee. De overnachting in Eastermar moet u zelf regelen. In het centrum ligt Herbergh de Parel . Ook zijn er B&B's waar u terecht kunt.

Gedeeltes van de route van dag 1 voeren over terrein met loslopende paarden. Er is een 1km korter alternatief.

Startpunt Het Burgumermar rond

Zorgcentrum Nieuw Toutenburg
Zomerweg 75
9256 ME Noardburgum

coördinaten: N53.21930 E6.01654
Met dank aan de routemaker(s) Peter Lok en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"