Dwalen bij Twickel

wandelroute - 12 km of 15 km

Deze wandeling vanaf station Delden, in Twente, brengt u bij het prachtige kasteel Twickel en het bijbehorende landgoed. Hier kunt u uren ronddwalen en genieten van het prachtige, afwisselende landschap met zacht glooiende akkers en weilanden, beken en houtwallen, bossen en eeuwenoude eiken, en zelfs een snipper natte heide.
De route is niet al te lang. Wie wil kan de wandeling combineren met een bezoek aan de kasteeltuin, de landgoedwinkel, de moestuin of museumboerderij Wendezoele. Raadpleeg voor de openingstijden www.twickel.nl.

Praktische informatie

Bij het station is gratis parkeergelegenheid.
Er is geen horeca bij het station; wel volop in het centrum van Delden. Onderweg komt u langs een rustpunt met zelfbediening.

Een deel van de route gaat door een weiland waar honden niet zijn toegestaan. Daarvoor is er een alternatief. Na regenachtige periodes kan een deel van het weiland erg modderig zijn. Wilt u dit mijden, kies dan ook de alternatieve route. En ook als u een kijkje wilt nemen bij de mooie Noordmolen, een historische watermolen. Dit alternatief maakt de wandeling 1km langer. Gps'ers volgen 'Alt Twickel'.

Startpunt Dwalen bij Twickel

NS station Delden
Stationsweg 1
7491 CG Delden

coördinaten: N52.26020 E6.71482
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hans Hokke.

21 reacties

21 februari 2023   

foto
Reactie
Fijne route, mooi afwisselend bos- en parklandschap met veel diversiteit!
Door Hans

19 februari 2023   

Reactie
De carnaval ontvlucht, om deze mooie tocht in Twente te gaan lopen. Wat een prachtige tocht. Genoten van begin tot einde. Een zeer afwisselende route. De alternatieve route is zeker de moeite waard om die extra te lopen. Routemaker bedankt.
Door Familie Arts

13 september 2022   

Reactie
Voor de derde keer deze prachtige route gewandeld. In de wei met de stier konden we vanwege hoog water niet verder. De alternatieve route langs de watermolen was minstens zo mooi. Het centrum van Delden is overigens ook de moeite waard.
Door Annie en Ben van Lochem

7 september 2021   

foto
Reactie
Heerlijk genoten op deze tocht van het gevarieerde Twentse landschap. Met 25 graden en het zonnetje erbij kan je dag niet meer stuk.
Door Marjan

15 augustus 2021   

foto
Reactie
De ingekorte route gelopen. Een leuke route vanwege de afwisseling in wandelgebied. Tevens zijn er onderweg genoeg bezienswaardigheden te zien, zoals de oude watertoren, het jachthuis, oude boerderijen en het kasteel Twickel.
Door Saskia en Jan

10 november 2020   

foto
Reactie
Gisteren weer volop genoten van deze mooie gevarieerde route. In het park bij het kasteel een ijsvogeltje gezien!
Door Marian en Harry

29 oktober 2020   

foto
Reactie
Route samen gelopen met Hans. Wat een mooi gebied om te wandelen, glooiende hellingen, groene weilanden en reusachtige eiken. Mooi is de afwisseling tussen natuur, landbouw en veeteelt. Landgoed Twickel is echt een aanrader om vaker te lopen!
Door Evert Jan

11 juli 2020   

Reactie
Afwisselende route, veel historie. Goede paden.
Door Ward

28 mei 2020   

foto
Reactie
Een maand geleden liepen we deze prachtige route voor het eerst. Vandaag opnieuw. Dit keer begonnen we bij zonsopkomst te wandelen. We keken naar fluitende vogels, tikkertje spelende hazen, geurende kamperfoelie, opstijgende dauw en Maria die toekeek. Magic!
Door Annie en Ben van Lochem

17 mei 2020   

foto
Reactie
Dit is echt een 5 sterren route. Heel mooi met veel afwisseling. Je hebt niet door dat het 15 km is.
Het was alleen erg druk rond het kasteel. Vooral nu in Corona tijd is het door de kleine paadjes moeilijk afstand te houden van andere mensen.
Door Sanne en Jacqueline

22 april 2020   

Reactie
In dit jaargetijde en met het prachtige weer van vandaag hoort deze route thuis in het rijtje van de 10 mooiste wandelingen van Nederland. Bij harde Oostenwind, zoals vandaag, hoor je tussen punt 4 en 5 de "branding" van het verkeer op de snelweg.
Door Annie en Ben van Lochem

2 december 2019   

foto
Reactie
Het laatste herfstblad bij Twickel; deze route is echt in ALLE seizoenen een topper!
Door Ria

29 augustus 2018   

Reactie
Prachtige wandeling met veel Twents landschap, hoeveel mooier wil je 't hebben.
Door Eldert en Marja Prijt

15 juni 2018   

foto
Reactie
Van begin tot eind een super mooie route! Onderweg veel variatie in landschap en heerlijk rustig met veel fluitende vogels. Genieten!
Door Marlies

27 april 2018   

foto
Reactie
Op deze prachtige Koningsdag de route gelopen. Ik loop hier al mijn hele leven, weer hele nieuwe paden ontdekt. Wat is Twente toch prachtig! Helaas honden kunnen echt niet mee. Je loopt langs en over boerenerven en weilanden met koeien, niet doen dus.
Door Lidy Noorman, zonder hond dit keer

1 september 2016   

foto
Reactie
Genoten van de natuur en cultuur op Landgoed Twickel. Het hoogtepunt van de wandelpool was voor mij de bezichtiging van het kasteel.
Door Frits Talsma

19 juni 2016   

foto
Reactie
Weer een prachtige route! We hebben genoten van de rust en de ruimte en veel moois gezien onderweg. Complimenten voor Janneke!
Door Harry en Marian

27 maart 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. Eerst het leuke dorpje en dan naar het landgoed Twickel. Veel afwisseling. Erg genoten.
Door Tineke Fieggen

25 september 2015   

foto
Reactie
Dank aan Janneke van de Bunt en alle deelnemers voor deze gezellige dag. Het was een feest om weer even terug te zijn in de omgeving van mijn jeugd. Heerlijke wandeling.
Door Marijke Klaren

14 mei 2015   

foto
Reactie
Een prachtige, afwisselende route rond de Deldener esch en over landgoed Twickel, met vaak zicht op kerk en watertoren van Delden. Prachtige oude bomen, moerasachtig stukje en een paradijs voor vogels. Halverwege houdt Maria een oogje in het zeil...
Door Jan, Willy en Inge ter Haar

17 april 2015   

foto
Reactie
Een toproute. Mooie watertoren, fraai kasteel. En wat een geweldige bomen!! Het klapstuk voor ons was toch het vlonderpad, mede door de leuke grillig gevormde dennetjes in de vergraste heide. Leuke tip: Maria in de boom.
Door Tiny en Harm van der Meer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"