Hettenheuvel

wandelroute - 18 km

Het begin van deze prachtige wandeling voert u door bossen en over de hoogste toppen van Gelderland naar het meest noordelijke puntje van Montferland. Uitzichtpunten en mooie panorama's zijn een goed moment om even uit te blazen en een goede indruk te krijgen van de wijde omgeving. U wandelt langs het plaatsje Zeddam, hier zijn enkele horecagelegenheden. De voormalige burcht Montferland is zeker een bezoekje waard. Daarna keert u door bossen weer terug naar het startpunt.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus: uitstaphalte 't Peeske.

Voor openingstijden van horeca aan de start zie: 't Peeske.
Na circa 11km vindt u aan de rand van Zeddam twee maal horeca, dicht bij elkaar: Het Tolhuis en BROODS.
Ongeveer 2km na Zeddam komt u langs een unieke horecalocatie, iedere dag geopend vanaf 10 uur: Het Montferland.

In een heuvelachtig en bosrijk gebied als Montferland is het onvermijdelijk dat u soms het pad moet delen met ruiters of ATB-ers. Wees bedacht op onverwachte ontmoetingen en geef elkaar de ruimte.

Startpunt Hettenheuvel

TOP 't Peeske
Peeskesweg 12
7037 CH Beek Montferland

coördinaten: N51.90320 E6.19815
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Marijke ten Dam.

9 reacties

10 april 2024   

Reactie
Was een mooie wandeling, met mooi weer. Gaat mooi op en neer met mooie uitzichten. Je loopt alleen op wandelpaden en niet op openbare weg. Is de moeite waard. Route klopt helemaal.
Door Gery

4 mei 2023   

foto
Reactie
Prachtige dag om deze mooie en afwisselende route te wandelen. De Torenmolen in Zeddam is de oudste van ons land. Bijzonder om te lezen over het wind- en maalrecht in de Middeleeuwen.
Door Marijke

12 september 2022   

foto
Reactie
Hele mooie route door een prachtig gemengd bos met leuke klimmetjes en mooie uitzichten. Veel schaduwrijke paden, af en toe afgewisseld met een stukje door velden en door Zeddam. Een aanrader, zeker op een zonnige dag.
Door Marien

24 augustus 2021   

Reactie
Fraai landschap, onverwacht heuvelachtig, lijkt wat op Limburg.
Door Bruun en Quirine Feijen

9 mei 2020   

Reactie
Prachtig mooie en afwisselende route. Met de nodige klimmetjes, puur natuur!!
Door Rianne

29 januari 2020   

foto
Reactie
Prachtige route door het oh zo mooie Bergherbos. De klimmetjes zijn de moeite waard. Mooi uitzicht vanaf de Kale Jacob. Voor 95% onverharde paden. Je komt bijna geen mens tegen, behalve bij start en rustpunten dan. Echt genieten.
Door Jos Veelen

29 december 2018   

foto
Reactie
Vlak voor oudjaar met ons vriendengroepje deze prachtige wandeling gelopen. Gestart in hotel Ruimzicht in Zeddam dat naast de route ligt. Om verder bij te praten en na te genieten van bijna 300 meter stijgen en dalen.
Door Toon van der Stok

4 november 2017   

foto
Reactie
Prachtige route over de heuvels van het Bergherbosch. Veel natuurschoon op deze herfstdag. Een route om zeker nog een keer te lopen! Veel vogels gezien waaronder spechten buizerds en mezen. Routemakers bedankt!
Door Wim Brouwer

27 september 2017   

foto
Reactie
Na een nevelig begin een prachtige najaarsdag. Door het vele hoogteverschil een pittige wandeling in een veelal bosrijk landschap met mooie vergezichten. Zeddam en omgeving vormt een prettige onderbreking. Een route voor de geoefende wandelaar.
Door Adri Jansen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"