BoerenBos

17 km of 20 km

Startpunt

P Kasteel Hoekelum
Edeseweg 124
6721 KE Bennekom

coördinaten: N52.01703 E5.67520

Introductie

Komt u met de auto? Niet parkeren bij de boerderij Hoekelum, maar parkeer op de parkeerplaats Kasteel Hoekelum (staat aangegeven op de weg).

BoerenBos leidt u over het landgoed Hoekelum naar de landbouwdelta Quadenoord. U wandelt door bossen en langs landbouwenclaves. Sommige akkers zijn in het voorjaar en de zomer omgeven door bloemstroken die veel vogels en vlinders aantrekken. Het is een pittige, zeer afwisselende wandeling. Het beekdal is een plaatje.

Praktische informatie

De route kunt u ook starten vanaf NS station Ede-Wageningen. U wandelt dan ongeveer 2,5km extra.

Voor een aangename pauze is een onderweg een uitstapje mogelijk naar theeschenkerij De Panoramahoeve.
Wandelt u 20km, dan maakt u bij Quadenoord een ommetje door het prachtige bekenstelsel. U komt vrijwel langs het NIVON - natuurvriendenhuis De Bosbeek. Daar is een koffieautomaat en bij de receptie kunt u uw meegebrachte lunch nuttigen.

De wandeling is mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van Landgoed Quadenoord.

Quadenoord
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

9 reacties

15 april 2022   

foto
Reactie
We liepen de 20km. Heerlijke bossen, heide en beken. Veel vogels en vooral hameren van de spechten. Prachtig gebied, ga er lopen!
Door Evert Jan

30 september 2020   

Reactie
Erg mooie en zeer afwisselende wandeling. Enig nadeel is de snelweg die je enkele kilometers hoort. Wij deden de wandeling vanuit camping Quadenoord en hebben genoten van een heerlijke lunch bij boerderij Hoekelum.
Door Simone

2 augustus 2020   

foto
Reactie
Leuke route met veel afwisseling. Dankzij deze route zijn we op paden (paadjes) gekomen die wij zelf nooit zouden vinden. 20 km gelopen en de 3 km lus is ook echt de moeite waard.
Door Karin

1 juli 2020   

foto
Reactie
Een schitterende boswandeling met talrijke mooie doorkijkjes. Zeker het gebied rond de Molenbeek is ieder moment van het jaar prachtig. Het landgoed Hoekelum is zeer de moeite waard vanwege het mooie sprengengebied.
Door Marion en Fred

19 december 2018   

foto
Reactie
Een prima boswandeling met variatie. Het sprengengebied van Quadenoord en het stuk langs de Molenbeek springen er toch uit. En de versierde kerstboom uiteraard. Jammer dat je in het begin (en aan het einde) het verkeer zo goed hoort.
Door Jos

21 augustus 2018   

foto
Reactie
Van één route van 20 km maakten wij er twee van 10. Het linker (18-8) en rechter deel (21-8) van het routekaartje samenvatten in vier regels is een ondoenlijke opgave. Twee zonnige dagen tussen bomen, beken en beelden... het was weer genieten!
Door Harm en Tiny

10 juli 2018   

Reactie
Leuke afwisselende route door bos, heide, weiland en langs sprengen.
Door Kees

3 februari 2017   

foto
Reactie
Een prachtige gevarieerde route door een super mooi gebied op de Oosterflank. Een route met meerdere prachtige pareltjes.
Door Marion en Fred

24 juli 2015   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling over de Oostereng nabij Renkum. Verrassend zijn de gedeelten met beken en engen. De kans hier een ijsvogel te zien is aanwezig. Ook boeiende stukken met mooie beukenlanen. Een echte aanrader voor de natuurminnende wandelaar.
Door Marion en Fred den Hertog

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"